#@#$!@#!

Zo klinkt het in mijn hoofd. Zelfs mijn gedachten zijn botte bijlen die ik naar mijn eigen hoofd slinger. De woorden die mijn mond verlaten nog meer naar anderen.

Al maanden heb ik af en toe een dag waarop ik iedereen inclusief mijzelf kan schieten. Ik loop dan de hele dag op mijn tenen, bijt constant op mijn tong, geef te vaak mijn kinderen een sneer en wil het liefst daarna zo hard mogelijk wegrennen van alles en me de hele dag in bed verstoppen. Het is vaak een hele dag waarop ik regelmatig denk; waarom ben ik hier eigenlijk aan begonnen, dat moederschap? Ik loop alleen maar chagrijnig te doen, heb nergens zin in en kan niks voor ze bedenken. Loser moeder die ik ben.

Het zijn gedachten en gevoelens die ik helemaal niet herken van mijzelf. Ineens waren ze er, en nu kwamen ze nog regelmatig terug ook. Daarom besloot ik maar eens bij te houden wanneer die dagen opduiken.*

Wat blijkt? Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. Zo’n dag komt precies een dag na een enorme onbedwingbare behoefte aan frikandellen speciaal, patat oorlog en chocola. En zo’n dag zit precies voor de dag dat de eerste tampons uit de kast gehaald kunnen worden. Ik ben op die dagen gewoon mega chagrijnig omdat ik ongesteld moet worden. En nee, dat is niet altijd zó erg geweest.

Ik ging wat Googelen op ‘menstruatie na zwangerschap anders’ en lees op verschillende pagina’s dat het vaker voorkomt dat de ongesteldheidsperiode na een zwangerschap anders wordt ervaren. Klachten kunnen minder of meer worden en er kunnen symptomen bijkomen of afgaan. Het is zelfs zo dat PMS (premenstrueel syndroom) klachten kunnen ontstaan ná een zwangerschap.

Helaas voor mij dus. Bij mij zijn er rondom de maandelijkse periode alleen maar klachten bijgekomen. Nu maar proberen te voorkomen dat mijn omgeving daarover gaat klagen.

* Het bijhouden van je cyclus kan bijvoorbeeld in de app WomanLog of Period Tracker

Dit blog verscheen vorige week bij de Club van relaxte moeders. 

Foto: pixabay

 

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van bijna drie | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.