Claim kleine momentjes én een Maria Moment met Hem

Welke momentjes met God kun jij op een dag inbouwen? Bijvoorbeeld op de fiets terug na het naar school brengen, tijdens het douchen, als de kinderen net slapen, in de auto/trein/op de fiets naar je werk, als je 15 minuten eerder naar bed gaat.

Wees ook een Maria

Korte momentjes van verbinding zijn altijd goed. Schietgebedjes hebben mij al heel vaak uit de brand geholpen. Het is een uitdaging om soms de diepte in te gaan en wat langer de tijd te nemen voor gebed en bijbelstudie. Voor mij ook echt een enorme uitdaging kan ik je vertellen. Maar toch wil ik je vragen eens na te denken hierover. Zijn er vaste momenten in de week (of eens per twee weken) die je hiervoor kunt prikken? Is er een moment/dagdeel dat er geen kinderen in huis zijn en je wat dieper op bijbelse thema’s in kunt gaan? En weet hè, als je eerst nooit iets kon doen, is een kwartier per week of twee weken (of eigenlijk alle tijd die je vrij kunt maken) al dikke winst!

Voor de mama’s met partner:
Kun je met je partner een avond in de week vinden waarop je een ‘Couples that Pray Together, Stay Together’ moment plant? In dit moment deel je met elkaar wat er op je hart is en breng je dit vervolgens (het liefst hardop) in gebed bij God. Uitdaging: blijf elkaar in de ogen kijken en houd elkaars handen vast. Dat werkt extra verbindend!

Voor de mama’s zonder partner:
Is er een vaste avond in de week waarop je kunt afspreken met een goede vriendin om mee te kletsen en/of te bidden?

* Het is natuurlijk niet een vast gegeven dat je door samen te bidden geen relatie-issues of scheiding door hoeft te maken. Het blijkt wel uit onderzoek dat stellen die samen bidden langer bij elkaar blijven. Geen garantie, maar blijkbaar doet het dus wel wat! 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.