Stel een NO PHONE ZONE of OFFLINE TIME in
Log uit op je telefoon, log in bij God

Herken je de gewoonte om in je telefoon te duiken als je te druk bent? Als je hoofd even vol zit? Of als je moe bent?

I’m guilty too! Ik doe het ook, dus no offense! Het is ook zo gemakkelijk, vind je niet? Even niet in je eigen wereld zijn, maar de verbinding zoeken met de digitale wereld. Om vervolgens overladen te worden met informatie, foto’s en troep waarop je hersenen hoe dan ook reageren.

De waarheid is: JE RUST 0,0 UIT VAN HET DUIKEN IN JE TELEFOON. Sterker nog, al die info en indrukken maken je alleen nog maar vermoeider. Tegelijk verbreek je de verbinding met alles en iedereen om je heen als je in je telefoon duikt. En daar vinden we allemaal wat van, zeker in het bijzijn van onze kinderen.

Verander het voorbeeld dat je geeft

Baal je net als ik van die gewoonte? En wil je die veranderen in een gewoonte waar je wel van oplaadt? En waar je kinderen ook nog eens een goed voorbeeld van meekrijgen?

Zet je telefoon uit, juist op de momenten dat je geneigd bent je erachter te verstoppen en lees een Psalm of iets uit Spreuken uit een echte fysieke papieren Bijbel, sluit je ogen even om (hardop) te bidden of zing een aanbiddingslied dat je mooi vindt. Zijn je kinderen in de buurt? Dan gaan ze geheid een keer vragen wat je aan het doen bent. Hoe mooi is het dan als je kunt antwoorden dat je contact zoekt met Jezus, omdat je moe bent en wilt uitrusten bij Hem?

Misschien vind je bovenstaande heel ‘zwaar’ of christelijk overkomen. Dat lijkt ook zo. Ik vind het in ieder geval het proberen waard. Pak desnoods een ander goed boek, tijdschrift of iets wat je beter voedt dan de digitale overload van onzin-dingen.

P.S. Ik ben geen heilige he. Als het al lukt dat mijn kinderen mij één keer per week met de Bijbel zien in plaats van met telefoon, is het al dikke winst ten opzichte van nu! 

P.S.2. Voor mij is onze slaapkamer een no phone zone (in ieder geval voor mij). Er staat ook echt een bordje: I’M OFFLINE. Telefoon gaat aan de lader in de studeerkamer en blijft daar tot de volgende ochtend. Echt, het slaapt STUKKEN BETER. Oké, alleen als ik ‘s nachts wakker lig pak ik hem er toch stiekem wel eens even bij… Ssst…

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.