‘Weet je wat ik nou zo leuk vind aan jou? Dat je zo vol passie bent over God.’

Het is onze derde date als Jos dit tegen mij zegt. We zitten in een schemerig, vol cafeetje in Amersfoort. We praten over onze families en over wat ons drijft. Ik vertel hem over hoe fijn ik het vind om liedteksten te schrijven met een diepere boodschap, waardoor mensen gaan nadenken. En dat ik dan hoop dat ze allemaal uitkomen bij de liefde van Jezus. Omdat dát is waar mensen het gelukkigst van worden.

‘Ik ben zo blij dat ik jou nu pas ontmoet,’ reageer ik op zijn opmerking. ‘Hoezo?’ vraagt hij. Ik twijfel even over wat ik nu ga zeggen. ‘Een paar jaar geleden was ik echt niet zo, hoor,’ zeg ik dan, terwijl ik lachend wegloop naar de wc.

Ik was negenentwintig toen ik Jos leerde kennen. Van mijn zeventiende tot mijn drieëntwintigste leefde ik niet echt met God. Voor Jos had ik al een paar relaties achter de rug. Met goede en slechte mannen. Ik heb zelfs vijf jaar samengewoond, met een van de goede mannen. Anderhalf jaar voordat ik Jos leerde kennen liep die relatie stuk. ‘Gelukkig,’ kan ik nu zeggen, maar toen was dat echt heel naar. In de tijd daarna was ik mezelf kwijt. Ik voelde me slecht en geloofde op een gegeven moment dat ik niet gemaakt was voor goede, stabiele relaties. Want het was toch al vaker misgegaan? Ook door mijn eigen schuld. Vertrouwen was altijd al best een dingetje en toen helemaal.

Ik weet nog zo goed dat het beëindigen van mijn relatie voelde als een vrije val de toekomst in. Ik koos er toen voor met God te gaan, Hem te leren vertrouwen door samen met Hem te onderzoeken waar de scheurtjes zaten in mijn hart. Om ze vervolgens voorzichtig te dichten met zijn liefde. Ik las boeken over hoe God vaderschap, vrouw zijn en liefdesrelaties ziet. Ik las de Bijbel elke dag, ging naar gebedsochtenden in de kerk, zong en speelde gitaar voor Hem. Ik vulde me met álles over Jezus. Hij heeft mij écht een nieuw mens gemaakt. Geen wonder dat ik vol passie was. Jos werd verliefd op Jezus in mij, zeg ik nu wel eens.

In die tijd dat ik zocht naar Gods waarheid over liefde en relatie ontdekte ik dat je vrij kunt worden van de littekens die vroegere relaties en overtuigingen achterlaten. Toen ik Jos ontmoette, leerde ik dat het mogelijk is om mét rugzak toch een gezonde relatie aan te gaan, omdat God herstelt wat stuk is gegaan.

Jos heb ik, naarmate onze relatie zich ontwikkelde, alles verteld over mijn liefdes- en levensgeschiedenis. Er is niets dat hij niet weet. Dat maakt mij vrij en ik wil je aanmoedigen zelf eerlijk te zijn in jouw relatie als er dingen uit het verleden tussen jou en je partner staan. Weet dat je altijd geliefd bent door God. Hij zal jou nooit loslaten en uiteindelijk alles nieuw maken.

 

Deze column komt uit het #powerbook Rejoice & Reload. Wil je meer van dit soort columns, een toffe challenge en artikelen van professionals? Check dan deze link voor het boek! 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Squad e-Magazine én een Weekly Devotional. Die wil jij toch niet missen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.