Wandelen op het pad dat God voor jou heeft voorbedacht. Het klinkt zo prachtig, maar de werkelijkheid is vaak weerbarstig.  

Weet jij precies waar God je nu hebben wil 

Als mama kan het soms zo zoeken zijn. Meer thuis bij de kinderen, of juist een licht zijn op je werk? Meer investeren in de buurt waar je woont? Of toch je biezen pakken en ontwikkelingswerk in Afrika doen? 

Een briefje uit de hemel zou dan zo welkom zijn, met een duidelijke routebeschrijving waar je heen mag gaan. Want laten we eerlijk zijn, hoewel mensen soms duidelijk een richting krijgen, is het vaak ook best zoeken. Helemaal als mama wanneer je zoveel belangen mee moet wegen in de beslissingen die je maakt.

Toen bleef het stil.

Soms is de stilte ver te zoeken om Gods richting te horen. En vaker dan gewenst kan het heel stil zijn aan de andere kant van de lijn. Dit kan veel onrust geven. Is God stil? Luister ik niet goed genoeg? Is dit mijn eigen verlangen of Gods verlangen in mij? 

Vaak maken we dan keuzes op basis van wat rust geeft. Of wat past in ‘de lijn’.  Het lijkt soms zo spannend om zelf duidelijk een pad uit te stippelen en ervan overtuigd te zijn dat het Gods weg is. 

God geeft ons vanaf het begin al zo veel autonomie. Zoveel keuzevrijheid. Zelfs tot en met de keuze voor Hem.

Gods belofte van trouw gaat dan ook zoveel verder dan we ooit voor mogelijk kunnen houden. Denk aan de gelijkenis van de verloren zoon. Zelf als we fouten maken, van de weg afdwalen die goed voor ons is, dan is God daar… in je falen is Hij nog steeds dichtbij. Als je dat ten diepste weet, dan kan een weg kiezen ineens veel ontspannener zijn.

God stelt geen voorwaarden aan Zijn liefde. Hij belooft er te zijn.

Zelfs als we er een bende van maken. Zelfs als we met de verkeerde motieven keuzes maken. De Ik ben en Ik zal er zijn.

Zijn Geest in ons

In de tekst van een oud liedje sprak mij deze zin altijd aan: 

Ach, hoe zou ik mij vergissen als Hij mij de keuze liet.

Als Hij met zijn Geest in ons woont mogen we keuzes maken, struikelen en fouten maken. De God die veel groter is dan al onze vermogens bij elkaar zal er dan altijd zijn. Altijd.

Foto: Danutiemac, Pixabay

BACK HOME

Daniëlle schreef in de zomer van 2012 een liedje dat gaat over God terug volgen naar huis. Na roerige jaren maakte ze in dat jaar de keus om God weer volledig te vertrouwen, Zijn Genade te accepteren en achter Hem aan te gaan. Waar dat haar ook zou brengen. Het kwam goed, kunnen we je vertellen. 😉

Ook al is het lied nooit verder gekomen dan deze demoversie (iets met een man die daarna kwam, een gezin, schrijfcarrière en 1000 andere plannen), graag willen we het lied toch delen. Voor als je het gevoel hebt dat je vast zit, niet weet wat je moet of gewoon geïnspireerd wilt worden met iets puurs. 

 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.