Wachten op God

Ik ben niet zo goed in wachten. Nooit geweest. Het heeft zelfs een keer op mijn rapport gestaan in groep 4. Het is schijnbaar ook heel erfelijk, want mijn oudste heeft het ook. Als ik iets wil dan ga ik ervoor, maar sommige dingen kosten tijd. Of je hebt er zelf geen invloed op. Hoe ga je om met zaken waar je zelf geen invloed op hebt?

Houding tegenover wachten

Wachten op de bus die over tien minuten komt is heel anders dan wachten op het telefoontje waarin ze de uitslag van je MRI-scan laten weten. Wachten op een zwangerschap is heel anders als je net begint met zwanger worden dan wanneer je al een tijdje met IVF bezig bent. Jouw houding tegenover wachten, in combinatie met de fase van je leven waar je je in bevindt, kunnen veel stress met zich mee brengen.

Echt geduldig zal ik mezelf niet noemen. God heeft me al een hoop lesjes geduld gegeven, vooral door mijn kinderen heen. Ze gaan door moeilijke fases die ik het liefst gelijk oplos, maar die we met elkaar echt uit moeten zitten. Ook het dagelijkse leven bestaat uit veel wachten. Tot schoenen aangetrokken zijn, iedereen aan tafel zit, tot iedereen klaar is om de deur uit te gaan op een school-of werkdag. Hoeveel rust en geduld heb jij?

God laat ons soms wachten

Ik zal het je eerlijk zeggen: Ik heb een hekel aan wachten. Ik heb meerdere periodes van mijn leven op een soort wachtbankje gezeten en ik vond het elke keer weer moeilijk. Toch laat God ons ook heel vaak wachten en is dat soms zelfs goed voor ons. Achteraf komen we er sterker uit. In de Bijbel kunnen we veel verhalen vinden over mensen die ook wachten op iets en hoe die daar, samen met God, doorheen gaan.

In de Weekly Devotional van week 27 duiken we deze week dieper in dit thema. Wat je situatie ook is, ik bid ik toe dat je -net als ik- wat meer berusting mag vinden in het wachtproces. Zowel in de kleine als in de grote dingen.

Lieve groet,

Heidi

De Weekly Devotional is onderdeel van het Mom Squad Membership. Members krijgen wekelijks een devotional met 7 korte overdenkingen en reflectievragen. Ook worden members aangemoedigd elke dag een kort gebed te doen, om zo in contact met God te blijven.

Naas de Weekly Devotionals krijgen members elke maand een e-magazine met tips en artikelen van profs, twee keer per jaar een verrassingspakket thuis met het nieuwste #powerbook en korting op events en (online en offline) masterclasses. Word je voor 15 juli member? Dan krijg je een vet zomeractiepakket thuis! Meer weten? Klik hier! 

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.