Alle foto’s in dit blog zijn privé foto’s

“Wat zullen we dit jaar in de zomervakantie doen?”

Het is waarschijnlijk een vraag die bij iedereen elk jaar terugkomt. Of je nou schoolgaande kinderen hebt of niet. Voor de één een makkelijk te beantwoorden vraag, voor de ander een hoofdbreker.

Voorkeuren

Op vakantie gaan is een luxe. Ondanks dat wij vroeger om financiële redenen nooit op vakantie gingen, heb ik nadat ik het huis uitging en zelf kon sparen voor vakanties toch best wel een voorkeur ontwikkeld. Kamperen in een tent vind ik bijvoorbeeld echt helemaal niks. Ik kan niet slapen als er slechts een millimeter stof ter bescherming om mij heen zit. Ik hoor alles. Daarbij ben ik tegenwoordig veel te bang dat een van mijn ondernemende zoons ’s nachts op verkenning gaat om zelfstandig aan een niet geplande nachtwandeling deel te nemen. Zolang zij nog klein zijn, ook geen tent voor hun.

Plug and play please

Het gekke is dat ik verblijven op een natuurrijke camping wel fijn vind. De rust, de ruimte, de bomen, het buiten zijn, met je blote voeten in het gras… heerlijk. We gaan nu regelmatig naar een camping in Oost-Nederland, waar mijn schoonouders een caravan hebben op een rustig, bosrijk stuk van de camping. Meer comfort dan een tent, toch een vaste plek met alles erop en eraan. Plug and play dus, ideaal wat mij betreft. Want waar ik ook een hekel aan heb is het meeslepen van spullen en het niet kunnen gebruiken van de “dagelijkse comfort” materialen. Als we gemak en niet te veel spullen meenemen kunnen combineren, doe ik dat graag.

Afgelopen jaar wilden we toch ook eens wat anders dan de vertrouwde camping in Nederland. Een vliegvakantie zit er voorlopig niet in (en vind ik sowieso knetterduur en niet bepaald iets toevoegen met zulke jonge kinderen) en urenlang autorijden is met onze jongens ook geen strak plan. Maar ja, vakantiehuisjes op Nederlandse vakantieparken zijn niet bepaald goedkoop in het hoogseizoen. Daarbij zijn die parken mij toch vaak net iets te druk in de hoogtijdagen.

Geen die hard camping life ouders

Afgelopen zomer mochten we genieten van Camping Lumdatal, Rabenau van NOA vakanties. NOA vakanties is een christelijke reisorganisatie met verschillende natuurrijke campings in Europa. En HOERA! Naast fijne campingplaatsen verhuren ze op deze camping ook (betaalbare) ruime blokhutten met alles erop en eraan! Plug and Play dus. Ideaal voor ons gezin met twee avontuurlijke jongens zonder die hard camping life ouders. 🙂

Reizen naar Duitsland

Urenlang in de auto zagen we dus niet zitten. Daarom kozen we voor Duitsland. Camping Lumdatal is vanaf onze woonplaats Amersfoort te bereizen in ongeveer drie-en-een-half uur (mits geen file). Met een tussenstop en wellicht wat oponthoud rekenden we op vier-en-een-half uur, verdeeld over twee delen (toen zaten beide heren nog in de luiers waardoor één stop voldoende was). Dit ging zoals gedacht prima, al was het tweede deel van de reis voor de oudste iets meer een uitdaging omdat hij zich begon te vervelen. Eenmaal aangekomen op de camping was de verveling gelukkig in één klap voorbij.

Super geschikte kindercamping

Het was voor mij tijdens het bekijken van de website niet helemaal duidelijk of de camping voldoende faciliteiten zou hebben voor dreumessen en peuters (de jongens waren ruim anderhalf en drie-en-een-half toen we op vakantie gingen). Er staan bijvoorbeeld geen duidelijke foto’s op van speeltoestellen. Maar de aanwezige glijbaan, trampoline, schommels en zandbak waren voor onze jongens meer dan voldoende. Vanaf moment één hebben ze daar veel tijd doorgebracht.

Veilig gevoel

De camping bood gelijk bij aankomst al een veilig gevoel. De ruim opgezette, overzichtelijke, omheinde camping zonder water (er is geen zwembad, vijver of sloot op of naast de camping), maakte dat de jongens vrij konden rondlopen zonder dat we continu scherp moesten zijn op mogelijk gevaar of kwijtraken van. Dat kon gewoon niet. Natuurlijk moet je je kind altijd in de gaten houden als ze zo klein zijn, maar Mads kon bij wijze van nadat hij de weg wist, zelf van de blokhut naar de glijbaan lopen omdat we hem tussen de tenten door konden zien en er geen water in de buurt was waar hij langs moest. Voor hem superstoer gevoel voor ons ook fijn dat we niets steeds achter hem aan hoefden.

Gezellige opzet, gericht op geloofsbeleving

Op elk veld is ook de mogelijkheid een kampvuur aan te steken. Er gezellig, sfeervol en verbindend. De jongens vonden het vuur mega-interessant. Door de week heen zijn verschillende momenten waarop geloofsbeleving het thema is. Denk aan zangavonden en de dienst op zondag. Niets moet, alles mag. En dat was heel fijn.

Leuke omgeving en activiteiten

De camping zelf is qua faciliteiten heel basis. Je hebt alles wat je nodig hebt en het is goed verzorgd. Daar doen de medewerkers keihard hun best voor. Een winkel of mogelijkheid tot pinnen is er niet op het terrein zelf, maar op vijf minuten rijden vind je een bank, de Aldi en een Duitse supermarkt (RW) met slagerij en bakker.

Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er ook gave activiteiten zoals kanoën, rotsklimmen, abseilen en GPS geocaching. Echt zoooo jammer dat onze jongens nog niet zo oud zijn! Want dat soort dingen doen met onze kids lijkt me fantastisch.

In de nabije omgeving vind je verschillende dorpjes en authentieke stadjes waar je cultuur kunt opsnuiven. Een bezoekje aan Murberg is erg gaaf, omdat het historisch centrum hooggelegen ligt en je daar met een lift naartoe gaat. Ook is er op zo’n 20 minuten reisafstand een recreatieplas en een zwembad. Een bezoek aan het nabijgelegen vogelpark in Schotten is ook een leuk idee.

Alles wat je nodig hebt

Dat biedt deze camping met prima basisfaciliteiten. Maar wil je meer luxe en bijvoorbeeld perse een zwembad op de camping, dan moet je helaas verder zoeken. Maar voor de natuurrijke campingliefhebber die het fijn vindt dat hun kinderen veilig kunnen rondhuppelen, is deze camping meer dan geschikt!

Wat we aankomende zomer gaan doen weten we nog niet. Maar dat we vorig jaar een toptijd hebben gehad op deze camping is zeker.

NOA Vakanties heeft naast deze camping in Duitsland ook campings in Frankrijk en Oostenrijk. In Oostenrijk kun je naast de prachtige zomers ook ’s winters genieten van de (dan sneeuwrijke) omgeving. Meer informatie over NOA vakanties en hun faciliteiten vind je op http://www.noa-vakanties.nl/

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met NOA vakantie. De inhoud is van Daniëlle Koudijs zelf.

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.