We zijn bevrijd!

Dat klonk 76 jaar geleden op 5 mei 1945. Een dag om nooit meer te vergeten, na vijf jaar oorlog. Wat een feest moet dat geweest zijn voor velen. Onwennig misschien ook wel, na zoveel jaren in verdrukking en onzekerheid geleefd te hebben. Een dag om te vieren, zoals we deze week ook doen.

Ik weet niet hoe jouw bekering was, maar voor sommigen is dat ook een dag om nooit te vergeten. Een dag waarop je bevrijd werd door het verleden. Bevrijd door Gods liefde die je voelde. Of gewoon de wetenschap dat je geliefd, aanvaard en vergeven bent.

Mijn terugkeer naar Jezus op mijn 23e voelde in ieder geval wel als een bevrijding. Niet eens zo zeer gelijk, maar wel door het proces dat volgde. Dat ik samen ging doen met God in plaats van op eigen kracht. Dat proces ging overigens niet heel snel, was niet makkelijk en is ook nog niet klaar. Ben je ooit klaar, vraag ik me weleens af? Maar ik weet nog dat ik op een gegeven moment na een heel moeilijk jaar de Bijbel aan het lezen was en overweldigd werd door Zijn liefde voor mij, dat door die Bijbel heen mijn hart bereikte. Zoveel, dat ik de Bijbel dicht deed.

Jesaja 61 verwoordt eigenlijk heel mooi wat de bevrijding door God met je doet. Het brengt je in Zijn glorie. Toen ik onlangs stille tijd hield, werd ik bepaald bij Jesaja 61:10-11. En dit is wat ik erover opschreef:

Hij bevrijdde mij. Hij heeft mij een kroon opgezet. Gerechtigheid voor hen die HEM liefhebben. Als glorie te zien voor iedereen.

Deze week wijden we ons toe aan Jesaja 61 om te ontdekken wat er staat. Elke dag een stapje verder, door een stukje tekst, een vraag of een lied. Deze eerste week waarin we 76 jaar vrijheid vieren doen we dat extra uitgebreid.

Bevrijd worden kan een pijnlijk proces zijn. Het oude loslaten gaat niet altijd makkelijk. Maar stap voor stap kom je er ook. En met Hem kun je alles aan. Hij bevrijdt jou door zijn liefdevolle genade.

MAANDAG:

Lees Jesaja 61:1

De geest van God, de HEER, rust op mij, want de HEER heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding.

Jezus kwam om ons te bevrijden van de wereld. Dat klinkt heel zwaar, maar het is echt heel goed nieuws. Zo tussen Pasen en Pinksteren in, te meer goed om te beseffen dat wij door Zijn offer gered zijn. Mijn zoontje van vijf begrijpt dit heel goed, kwam ik met Pasen achter. Al beredeneert hij dingen net anders.

“Mama, Jezus is toch niet door ons aan het kruis gegaan, maar door de soldaten? Maar Jezus is wel voor ons opgestaan, zodat we Hem kunnen horen!”, zei hij toen hij hoorde dat de soldaten hem aan het kruis hadden gehangen.

De soldaten wisten niet beter, en werden zelfs nog door Jezus vergeven vlak voordat Hij stierf. Door eerst te sterven, kon Hij ons leven geven en ons bevrijden. Die bevrijding is echt en mogen we doorgeven aan de mensen om ons heen.

Reflectie:
Hoe ervaar jij de bevrijding door Jezus?
Wat vind jij moeilijk?
Wat zou jij hierin nog willen leren?

Gebed:
Breng dit in gebed bij Jezus vandaag.

De Weekly Devotional is een onderdeel van het Mom Squad Membership. Wil je elke week bemoedigd worden en daarnaast een heleboel ander tofs ontvangen? Check dan ons membership! 

Zoek je een manier om in verbinding met jezelf, God en je gezin te leven? De Mom Squad Community helpt je! 

Het is de online plek waar je in verbinding met andere mama’s bemoedigd wordt keuzes te maken in verbinding met God én uitgedaagd wordt om te groeien in geloof, relaties, balans, gezondheid en opvoeden. 

➡️  Wekelijks een Weekly Devotional, met dagelijkse (bijbelse) overdenkingen voor moeders. Te lezen in app of te printen voor paper lovers

➡️  Informatie van professionals in de online omgeving over opvoeden, geloof, relaties, balans en gezondheid (o.a. mamacoach, gezinscoach en opvoedcoach) door middel van learnings en e-magazines

➡️  Bibliotheek met 20 podcasts met professionals over geloof en opvoeden, hoe je je relatie goed houdt, impact van een scheiding en work-life integration

➡️ Contacten en connecten met elkaar zonder social media accounts in onze eigen online omgeving

➡️ Delen van gebedspunten en dankpunten hoe fijn dat een groep moeders met je meebidt!

➡️ Reflectiemomenten en bemoediging om je scherp te houden op wat je écht wilt

➡️ 2x per jaar een pakketje leuks op de mat, met de winter- én zomereditie van de #Powerbooks: 128 pagina’s vol bemoedigende, eerlijke columns en artikelen + een stille tijd challenge waarmee je jouw geloofsleven, moederschap en je gezin-zijn boost!

➡️ Korting op de meeste (online) events en masterclasses voor max. 2 personen

➡️ 10% korting op coaching (door Daniëlle Koudijs van Fier Mama Zijn) en project selfcare

➡️ Handige besloten omgeving te gebruiken op desktop, mobiele website én via de huddle e-learning & community app!

😃 Eén maand gratis als je per jaar betaalt

Omdat we zes jaar bestaan, krijg je tot 1 juli 2022 een tof cadeau! Zolang de voorraad strekt. 

Lees hieronder meer informatie en de overige voorwaarden van het membership.

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.