Gisteren kreeg ik een enorme eyeopener naar aanleiding van de bijbeltekst die we deze challenge centraal hebben staan en eentje die daarop aansluit:

“Jullie zijn het licht in deze wereld. Een stad op een berg is voor iedereen zichtbaar,” zegt Jezus in Mattheus 5:14.

“Ik ben het licht voor de wereld. Als je mij volgt, leef je niet meer in het donker. Dan hoor je bij het licht dat leven geeft,” zegt Jezus in Johannes 8:12

Ik vond het zo mooi om te ontdekken dat de woorden in en voor worden gebruikt. Wij zijn het licht in de wereld, Hij is het licht voor de wereld. Wij mogen van Hem ontvangen en dat doorgeven. Het geeft zo mooi aan dat Hij ons voorbeeld is en wij in de wereld mogen doen wat Hij deed: het goede voor iedereen.

Hem volgen is de basis

Jezus is het licht voor de wereld en doordat wij bij Hem horen zijn wij licht in de wereld. Prachtig schitteren wij de wereld in, omdat we Hem volgen. Maar wat houdt Hem volgen dan in?

Het begint met ons geloof in Hem als Zoon van God. Door de te leren van de verhalen in de Bijbel, leren we hoe Jezus leefde en wat Hij ons wil leren. Hoog op zijn prioriteitenlijstje staat naastenliefde. Door het goede te doen, maken wij verschil. Daarmee onderscheiden wij ons van anderen. Zolang we Hem volgen, blijven we schitterend verschil maken doordat Zijn Licht op ons is. Als we meer leren van Jezus, veranderen we meer naar Zijn beeld. Als we in Zijn Licht zijn, ontstaat er een onweerstaanbaar licht waarmee anderen weer worden aangeraakt. Zo werkt God! En dat begint met Hem volgen. Je hoeft daarvoor geen kunstjes uit te halen of ingewikkelde dingen te doen. Bij Hem zijn en Hem volgen (en van Hem leren door Gods Woord) is de basis.

Verschil in Zijn Naam

Verschil maken in Zijn Naam betekent niet dat je jezelf op een voetstuk moet plaatsen of perse op een podium moet staan. Je mag jouw licht laten zien op jouw manier. Hij heeft jou immers uniek gemaakt. Je hoeft je niet te verstoppen. Je mag dus actief zijn in het goede doen, zodat je zichtbaar bent met jouw licht. Glimlachen naar mensen, iemand helpen met oversteken, de oude of zieke mensen in de straat helpen, geld doneren aan een goed doel, speelgoed naar de speelgoedbank brengen, de nieuwe bewoners uit de straat uitnodigen voor een kop koffie of een maaltijd, zingen, toneelspelen, kunst maken… alles wat je doet en fijn vindt in Zijn Naam.

Voor alle mensen

Doordat we in Zijn licht zijn, kunnen anderen de goede dingen zien die wij doen. En daarmee zijn we voor hen een reflector van Gods Licht en zullen zij Hem (als ze voor Hem kiezen) uiteindelijk eren. Wij mogen helpen Gods Liefde te verspreiden. Hoe cool is dat?!

It’s the simple Gospel. Maar o zo waar.

Gebed

Heer, ik open mijn handen om Uw Liefde en Licht te ontvangen. Heer wilt U mij zegenen met kansen om Uw Licht door te geven en wilt U mij helpen om daarin relaxt te zijn. Het gaat niet om opsmuk of grote dingen. Dank U wel dat U mij uniek hebt gemaakt en iedereen Uw Licht op een andere manier mag laten zien. Ik wil het laten zien aan alle mensen om mij heen. Ik wil U laten zien aan alle mensen om mij heen. Omdat ik hen dezelfde onvoorwaardelijke liefde gun.

Heb jij deze week iets bijzonders meegemaakt rondom deze challenge of wil je iets delen? We horen het graag! Stuur een mailtje naar info@powertothemamas.nl of stuur een privebericht via Facebook of Instagram. 

Meedoen met de volledige versie van de challenge Huizen vol Liefde, Huizen vol Licht? Aanmelden kan tot 25 november. Zodra je je hebt aangemeld, sta je binnen 24u op de mailinglist. De gemiste mail krijg je binnen 72u toegestuurd. Aanmelden doe je hier.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.