“Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn Gerechtigheiheid!” 

Wie kent dit liedje? Ik heb hem vroeger heel vaak gezongen. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe hij verder gaat. Maar dat ik lang gewoon maar wat woorden zong weet ik wel. Zelfs nu vind ik het nog lastig om altijd bewust te zijn van het zoeken van het Koninkrijk.

Ja, ik weet dat bij God alles is wat we nodig hebben. Dat het het beste is om als eerste naar Hem toe te keren als er onrust komt. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dat ook altijd gelijk als eerste doe. Dat bidden en God zoeken altijd het eerste is wat ik doe als ik gefrustreerd raak op een dag dat de kinderen niet luisteren. Het is absoluut waar dat als ik het doe, het een heel andere uitwerking heeft dan wanneer ik het niet doe. Daarom zeg ik ook zo vaak dat het goed is om te doen. Vooral tegen mezelf, achteraf. 😉

Afgelopen week was het weer een ‘op de automatische piloot’ week. Jesse werd afgelopen zondag ziek (op z’n verjaardag helaas) en kreeg de waterpokken. Twee dagen jeuk en onrust in z’n lijf. Daarbij een loopoor wat ineens heftiger werd met oorpijn tot gevolg. Mads wordt morgen vier, en mocht afgelopen week wennen op school. De spanning en alle indrukken zorgden ook voor een dagje ziek zijn bij hem. Dat in combinatie met voorbereiden van verjaardagen, kerst en het afronden van een aantal werkgerelateerde zaken zorgden voor flink wat baalmomenten deze week. Ik was even niet blij.

En toch… als ik dan even zo’n ingeving krijg om even uit te razen bij God, is er zo’n enorme rust. Het deed me echt denken aan de driftbuien die Mads kan hebben. Hoe harder hij schreeuwt en hoe harder hij mij nodig heeft, hoe rustiger ik word en ik hem vol liefde in mijn armen klem. Zodat hij zijn tranen kan laten lopen en tot rust kan komen, veilig bij mij.

Zo kom ik tot rust bij Hem. Is dat Hemelse Koninkrijk toch even heel dicht bij in de chaos. Het lost niet gelijk iets op, maar het maakt wel dat ik de volle dagen en korte nachten beter aankan. Dat ik kan accepteren dat niet perfect ook meer dan goed genoeg is.

Ik hoop dat je die ‘veilig in Zijn armen’ momenten vaak mag gaan ervaren. Dat ze je helpen teruggaan naar dat wat het meest belangrijk is. Dat dat de olie is die jouw lampje brandend houdt, ook al ben je misschien voor je gevoel alleen maar een waakvlam. Waakvlammen zijn in staat geisers aan te steken die vervolgens weer zorgen voor een heleboel warm water. Onderschat dat niet.

De challenge is na morgen afgelopen. Hopelijk heb je er van genoten en heb je mooie momenten meegemaakt en heb je ontdekt dat je persoonlijke eigenschappen bezit die op hun eigen manier bijzonder zijn voor jezelf, jouw gezin en jouw omgeving. Er staat een heel nieuw jaar voor de deur waarin je mag gaan ontdekken wat God nog meer voor je heeft. Wij gaan vanuit Power to the Mama’s in ieder geval meer inzoomen op de vraag: Wie ben jij? We zijn benieuwd!

Fijne feestdagen lieve mama’s. Namens het hele team,

Fijne kerstdagen. May your days be merry and bright!

Liefs Daniëlle

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.