De kracht van biddende ouders – recensie

Bidden voor je kind is mooi. In onze drukke tijd vol verplichtingen en afleidingen is het soms ook lastig. Waar bid je eigenlijk allemaal voor? Stormie Omartian geeft in het boek ‘De kracht van biddende ouders’ maar liefst 32 onderwerpen waar jouw kind gebed voor nodig heeft.

De indeling van het boek herken je als je ook haar andere boeken hebt gelezen, zoals “De kracht van de biddende vrouw”. Stormie begint per onderwerp met voorbeelden uit haar eigen leven en omgeving, daarna volgt een gebed dat je kunt oplezen en eindigt ze met een aantal bijpassende Bijbelteksten om het gebed extra kracht te geven. Haar kinderen zijn inmiddels volwassen, dus je komt voorbeelden over jonge kinderen tegen maar ook over volwassen kinderen.

Bidden voor de volgende generatie

Sommige onderwerpen lijken nog helemaal niet van toepassing op mijn jonge kinderen, maar, zegt ze: “We moeten ook bidden voor de toekomst en we moeten bidden tegen de gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden”. Juist dan heb je de vrijheid om de veilige basis te leggen die jouw kind in de toekomst nodig zal hebben. Nu bidden kan betekenen dat jouw kind later misschien helemaal niet met die uitdagingen te maken zal krijgen.

Bidden vanaf het moment dat een kindje in jouw buik groeit

Het wordt me door dit boek wel duidelijk. Vanaf het moment dat jouw kindje in jouw buik begint te groeien, kun je al bidden voor zijn of haar toekomst! Een voorbeeld is ‘Honger naar kennis’. Het IQ van je kind neem je misschien voor lief. Het lijkt niet beïnvloedbaar. Maar wat gebeurt er als je bidt dat jouw kind een nieuwsgierigheid gaat ontwikkelen om te leren, om dingen te ontdekken? Wat voor invloed kan dat hebben op zijn/haar leven?

Ik heb waardering voor de manier waarop Omartian met bepaalde uitdagingen omgaat en God hierin betrekt. Dat wil ik ook wel. Elke uitdaging in de opvoeding, in het leven van mijn kind wil ik voor God (leren) neerleggen. Want in deze wereld komt er zoveel op ons af, dat we vaak niet eens meer zien waar ons kind allemaal mee te maken krijgt. Het boek heeft mij doen beseffen hoe hard onze kinderen ons gebed nodig hebben en het inspireert mij om meer (en anders) voor mijn kinderen te bidden.

Tip: Maak een lijstje van gebedsonderwerpen tijdens het lezen van het boek.

Als tip geef ik je dit mee: Maak tijdens het lezen van het boek een een lijstje met gebedsonderwerpen die jij belangrijk vindt. Want we stoppen natuurlijk niet met bidden als het boek uit is, toch?

Het boek “De kracht van biddende ouders” koop je hier.