Het Kraamjournal is er voor jou als mama (to be)

Ja, een invulboek waarin je baby centraal staat is leuk. Maar in de kraamtijd komt er zoveel op je af dat het Power to the Mama’s Kraamjournal zich speciaal richt op jou als kersverse mama. Het Kraamjournal is meer dan een invulboek over de Kraamtijd. Twaalf weken lang lees je inspirerende en herkenbare verhalen van mama’s, waardevolle artikelen van professionals en bemoedigingen uit de Bijbel. Telkens is de informatie afgestemd op de kraamweek waarin je zit. Met de mooie illustraties leest het Kraamjournal als een magazine en is het een prachtig geschenk voor (nieuwe) mama’s (of voor jezelf natuurlijk)!

Schrijf het maar op

In het Kraamjournal word je uitgenodigd te schrijven over hoe het met jou als vrouw, moeder en echtgenote gaat na de bevalling van je kindje. Hoe kijk je terug op de geboorte? Wat vind je lastig in de kraamtijd en waar geniet je van bij je newborn? Met grappige afvinklijstjes (Kerriegele poep onder je nagels? Check!) en invulvragen die je uitnodigen op te schrijven wat er in je omgaat, creëer je een uniek bewaardocument over de bijzondere periode die je kraamtijd is. Van je bevallingsverhaal tot een brief aan je baby: er is ruimte voor in het Kraamjournal. 

Bakkie met Hem

Het Kraamjournal gaat ook in op je geloof in God. Een momentje voor jezelf om Bijbel te lezen, te bidden of samen met je partner een online kerkdienst bijwonen, schieten er in de kraamtijd vaak snel bij in. Het Kraamjournal daagt je uit om elke week een ‘Bakkie met Hem’ te doen. Jij pakt een kopje koffie of thee: het Kraamjournal geeft je de broodnodige geestelijke input!

Hoe vinden andere mama’s het Kraamjournal? 

“Het Kraamjournal van Daniëlle Koudijs is als een lieve vriendin die er voor je is in de periode dat je een nieuw deel van je leven en van jezelf gaat ontdekken. Een vriendin bij wie je je hart kunt luchten, met wie je kunt lachen en van wie je kunt leren.” Elsbeth Teeling, auteur Relax Mama!, oprichtster van de Club van Relaxte Moeders

‘Fris, toegankelijk en herkenbaar. Van dit boek zul je veel plezier hebben, omdat het alles wat je in deze periode zult tegenkomen op een luchtige manier bespreekt. Door de ruimte voor eigen aantekeningen is het een boek om voor altijd te bewaren!’ Esther Kaper, journalist, auteur, programmamaker

 

“Ik wou dat ik dit boek had gelezen toen mijn baby was geboren. Alles wat je als beginnende moeder kunt tegenkomen, wordt in dit boek op een eerlijke en toegankelijke manier beschreven. Al lezende krijg je het gevoel: oh gelukkig ben ik niet de enige. Met de tips en de geestelijke aanmoedigingen een mooi en compleet cadeau voor (kersverse) moeders.” Maria van Beelen, journalist en tekstschrijver

Moeder worden is een nogal levensveranderende gebeurtenis. Wat ben ik blij met het Kraamjournal van Daniëlle Koudijs! Haar boek voelt als een zachte deken die ze over de schouders legt van alle jonge moeders die hun nieuwe weg als moeder aan het uitvogelen zijn. Ze helpt je om momenten vast te houden, te genieten en dicht bij God te blijven. Stiekem had ik dit boek willen hebben toen ik begon aan het moeder-avontuur. Had mij heel veel vertwijfeling en onzekerheid gescheeld. Wow, wat ben ik blij met dit boek voor alle jonge moeders!” Cocky Drost, relatietherapeut en auteur

Is het Kraamjournal alleen leuk bij een eerste kindje?

De eerste maanden met je baby blijven iedere keer bijzonder. Het Power to the Mama’s Kraamjournal kun je dus na elke zwangerschap opnieuw invullen! Of het nu je tweede, derde of zesde kind is: het Kraamjournal helpt je jouw kraamperiode op een nog mooiere manier beleven. 

Hoe is het Kraamjournal ontstaan?

Het idee voor het Kraamjournal ontstond in het hoofd van Daniëlle Koudijs, oprichter van Power to the Mama’s. Zij wilde haar droom waarmaken: een boek samenstellen voor net bevallen moeders met eerlijke, oprechte verhalen voor tijdens de eerste kwetsbare maanden van je leven als mama. Deze verhalen worden afgewisseld met artikelen van professionals en tijd voor bezinning door middel van schrijfruimte en inspiratie uit de Bijbel.

Ik hoop dat dit boek kersverse moeders gaat brengen wat ik graag had gehad in de kraamtijden van mijn eerste twee jongens. En als ik de mensen om me heen mag geloven, ben ik niet de enige de dat gewild had Het is onvoorstelbaar mooi: moeder worden. Een kind krijgen is levensveranderend. En overweldigend. En dat is oké. Al die gevoelens horen erbij, maar misschien heb je dat nog maar weinig gehoord. Ook als je voor de tweede keer of vaker moeder wordt kan het net zo’n emotionele rollercoaster zijn als de eerste keer. Dit boek deelt de allermooiste maar ook de kwetsbare verhalen met je. Het laat je lachen en geeft je écht handige handvatten. En het allerbelangrijkste? Dit boek wil je helpen om elke week even bewust omhoog te kijken naar Degene die jou heeft gemaakt. Hij is erbij. Daniëlle Koudijs, auteur van het Kraamjournal. 

Wie maakten het Kraamjournal?

Er staan columns in van mijzelf en ander bloggers van Power to the Mama´s. Verschillende professionals leverden een bijdrage, zoals verloskundigen, een lactatiekundige, huisarts, hechtingspecialist, mamacoach, voedingsdeskundige en specialisten van het consultatiebureau. 

De mooie illustraties zijn van Thea Reedeker, die al meer voor Power to the Mama’s ontwierp. De vormgeving is gedaan door Serah en Ruchama Nijenhuis. Het boek wordt uitgegeven door de Vuurbaak. 

Het Kraamjournal is het perfecte cadeau voor een babyshower of gewoon omdat je je zwangere vriendin, zus, kennis, collega of wie dan ook een fijn boek gunt waar ze echt iets aan hebben in die eerste, kwetsbare tijd na de bevalling.