YES! Daar is hij dan. Het Power to the Mama’s Kraamjournal 🙂

Nee, dit keer geen boek waarin je baby centraal staat zodra het geboren is. Dit boek is er speciaal voor jou als mama to be!

De eerste reacties op het boek zijn prachtig… 

“Het Kraamjournal van Daniëlle Koudijs is als een lieve vriendin die er voor je is in de periode dat je een nieuw deel van je leven en van jezelf gaat ontdekken. Een vriendin bij wie je je hart kunt luchten, met wie je kunt lachen en van wie je kunt leren.” Elsbeth Teeling, auteur Relax Mama!, oprichtster van de Club van Relaxte Moeders

‘Fris, toegankelijk en herkenbaar. Van dit boek zul je veel plezier hebben, omdat het alles wat je in deze periode zult tegenkomen op een luchtige manier bespreekt. Door de ruimte voor eigen aantekeningen is het een boek om voor altijd te bewaren!’ Esther Kaper, journalist, auteur, programmamaker

 

“Ik wou dat ik dit boek had gelezen toen mijn baby was geboren. Alles wat je als beginnende moeder kunt tegenkomen, wordt in dit boek op een eerlijke en toegankelijke manier beschreven. Al lezende krijg je het gevoel: oh gelukkig ben ik niet de enige. Met de tips en de geestelijke aanmoedigingen een mooi en compleet cadeau voor (kersverse) moeders.” Maria van Beelen, journalist en tekstschrijver

Moeder worden is een nogal levensveranderende gebeurtenis. Wat ben ik blij met het Kraamjournal van Daniëlle Koudijs! Haar boek voelt als een zachte deken die ze over de schouders legt van alle jonge moeders die hun nieuwe weg als moeder aan het uitvogelen zijn. Ze helpt je om momenten vast te houden, te genieten en dicht bij God te blijven. Stiekem had ik dit boek willen hebben toen ik begon aan het moeder-avontuur. Had mij heel veel vertwijfeling en onzekerheid gescheeld. Wow, wat ben ik blij met dit boek voor alle jonge moeders!” Cocky Drost, relatietherapeut en auteur

Vorig jaar zomer ontstond deze droom: een boek maken voor net bevallen moeders met eerlijke, oprechte verhalen voor tijdens de eerste, kwetsbare maanden van je nieuwe leven als mama (en ja, ook als je voor de tweede of derde keer mama wordt is dat fijn!). Deze verhalen worden afgewisseld met professionele informatie en tijd voor bezinning door middel van schrijfruimte en tijd met Hem.

Nu ruim een jaar later (nov. ’18) is hij er echt. Wat was het hard werken. Maar wat was het een waardevol en leerzaam traject. Ik hoop dat dit boek jonge moeders gaat brengen wat ik gehad had willen hebben in mijn beide kraamtijden. En als ik de mensen om me heen mag geloven, ben ik niet de enige de dat gewild had.

Lieve mama’s to be: het is onvoorstelbaar mooi, moeder worden. Een kind krijgen is levensveranderend. En overweldigend. En dat is oké. Al die gevoelens horen erbij, maar misschien heb je dat nog maar weinig gehoord. Ook als je voor de tweede keer of vaker moeder wordt kan het net zo’n emotionele rollercoaster zijn als de eerste keer.
Dit boek deelt de allermooiste maar ook de kwetsbare verhalen met je. Het laat je lachen en geeft je écht handige handvatten. En het allerbelangrijkste? Dit boek wil je helpen om elke week even bewust omhoog te kijken naar Degene die jou heeft gemaakt. Hij is erbij.

Waar gaat het boek over?

De eerste maanden met je baby blijven iedere keer weer bijzonder. Met het Power to the Mama’s Kraamjournal kun je deze periode op een nog mooiere manier beleven.

12 weken lang word jij als moeder voorzien van waardevolle info van professionals, eerlijke en oprechte ervaringsverhalen van andere mama’s en bemoedigingen uit de Bijbel. De bijdrages zijn afgestemd op de kraamweek waarin je zit. Ook is er ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven, waardoor je een bijzonder bewaardocument creëert. Dit rijk geïllustreerde journal leest als een glossy magazine en is een prachtig geschenk voor (nieuwe) mama’s!

Wie werkten mee?

Een heleboel mensen. Er staan columns in van mijzelf en ander Power to the Mama bloggers. Verschillende professionals hebben een bijdrage geleverd (denk aan verloskundigen, lactatiekundige, huisarts, hechtingspecialist, mamacoach, voedingsdeskundige, consultatiebureau en nog meer) en er staan ervaringen van zo’n 20 andere moeders in. Een variatie aan ervaringen, verhalen en praktische professionele info dus!

De mooie illustraties zijn van Thea Reedeker, die al meer voor Power to the Mama’s heeft ontworpen. De vormgeving is gedaan door Serah en Ruchama Nijenhuis. Het boek wordt uitgegeven door de Vuurbaak. 

Het Kraamjournal is het perfecte cadeau voor een babyshower of gewoon omdat je je zwangere vriendin, zus, kennis, collega of wie dan ook een fijn boek gunt waar ze echt iets aan hebben in die eerste, kwetsbare tijd na de bevalling.