MOEDERGROEP? MOMS UNITED!

Heb je het verlangen om jouw geloof te delen met andere moeders? Om opgebouwd te worden? Om te connecten met vrouwen die in dezelfde levensfase zitten als jij, genieten van dezelfde dingen als jij en tegen dezelfde vragen, twijfels en (on)zekerheden aanlopen? Vind je het fijn om elkaar te bemoedigen en ondersteunen? Start dan nu eenvoudig een moedergroep of sluit je aan bij een bestaande groep!

 

Deze foto is van een bestaande MUG moedergroep die al een paar jaar met elkaar optrekt. Hoe leuk is dat! Lees hun verhaal hieronder.

Het verhaal van Leonieke, Rosanne, Heleen, Willemijn en Martina

Ons Power to the Mama’s Avontuur startte in september 2018. Vier mama’s uit dezelfde kerk die bemoediging, aanmoediging en versterking van hun geloof zochten. Dezelfde leeftijd, dezelfde levensfase en allemaal net mama geworden. Dankzij de M.U.G.-avonden en ochtenden met kids voelden we ons al heel snel sterk verbonden met elkaar. We vonden herkenning bij elkaar in de struggles van het moederschap en brachten onze verlangens en gebeden samen bij God. Het gevolg was dat er regelmatig appjes over en weer volgden met: Weet jij wat ik nu het beste kan doen? Of: Willen jullie meebidden voor …? Heel waardevol om op die manier met elkaar in contact te zijn. 

Sinds vorig jaar is onze M.U.G. uitgebreid met nog een kersverse mama. Ook lezen we trouw iedere ochtend met elkaar een leesplan uit de Bible app. Zo staan we iedere dag in verbinding met elkaar. Door deze momenten en de bijeenkomsten moedigen we elkaar aan om vol te houden. In het moederschap maar bovenal in geloof!

Veel moeders hebben behoefte aan een moment waarop je met elkaar je motherhood struggles kunt delen maar ook over het geloof kunt praten of kunt bidden met elkaar. Maar ja. Hoe, wat, waar en met wie dan?

Daar zijn de Moms United Groups – oftewel, MUG moedergroepen voor!

De kracht van Power to the Mama’s is eerlijkheid, oprechtheid, geloof linken aan moederschap en mensen met elkaar verbinden. Dat zijn precies de ingrediënten voor een MUG moedergroep! Een groep moeders (twee of meer) spreekt af en toe met elkaar af en praten onder het genot van hun koffie of thee (of een biertje of wijntje als het moment zich daarvoor leent 😉) over het moederschap en geloofsonderwerpen.

Het materiaal bevat een stukje samen (Bijbel)lezen, samen vragen bespreken en voor wie wil samen bidden. De hoofdthema’s zijn opvoeden, geloof, relaties en balans. Er is voor twee momenten per maand materiaal: een moment met en een moment zonder kinderen. Mocht je ook samenkomen met kinderen, dan zijn de gesprekken over het algemeen niet zo diepgaand als bij een moment zonder kinderen. In het materiaal houden we daar rekening mee. Je bent natuurlijk vrij om een of twee keer per maand samen te komen. De gespreksvragen kun je aanpassen aan jouw eigen gezinssituatie.

 

Waar kan ik mij of mijn moedergroep aanmelden? 

Zet jezelf of je moedergroep op de kaart

Onder deze tekst zie je een overzichtskaart van Nederland. Daarop zie je de bestaande groepen die vol zijn (rood), groepen die open zijn (groen) en moeders die een groep zoeken (paars). Bestaande groepen kunnen zich aanmelden via onderstaande knop en aangeven of ze open zijn voor andere moeders. Wil jij een groep vormen met anderen maar heb je nog niemand in je buurt? Meld je dan aan voor Moeder zoekt Moedergroep. Als een andere moeder uit jouw buurt ook een moedergroep zoekt, brengen we jullie met elkaar in contact. We delen omwille van jullie privacy niet jullie eigen e-mailadressen in onderstaand overzicht, het contact loopt via ons.

Check de kaart en zoek een groep bij jou in de buurt! Is er geen groep of geen plek bij jou in de buurt? Meld je dan een voor Moeder zoekt Moedergroep. Dan zetten we je op de kaart. 🙂 
Klik linksboven in de kaart voor de legenda, daar kun je zoekopties selecteren. Of klik hier voor een grotere kaart in een nieuw venster.

Vraag het startpakket en gratis gespreksmateriaal voor moedergroepen aan!

Voor het fysiek starten van een moedergroep hebben we een startpakket ontwikkeld.

  • Je krijgt uitnodigingskaarten die je kunt geven of versturen aan moeders met wie je wilt gaan samenkomen
  • Je krijgt een kennismakingsspel dat je helpt elkaar te leren kennen én een groepsgevoel te ontwikkelen
  • Je ontvangt chocola voor je eerste bijeenkomst

Als je het startpakket aanschaft, krijg je vanaf 12 september in onze online omgeving toegang tot gratis gespreksmateriaal voor twee bijeenkomsten. Elke deelnemer van de moedergroep krijgt toegang tot de online Moedergroep-omgeving waarin we je meenemen in hoe je een groep start en onderhoudt en waar je voor twee bijeenkomsten gratis materiaal kunt vinden. Besluit je daarna door te gaan met ons materiaal, dan krijg je toegang tot een community waar je ook met andere MUG Moedergroepen kunt connecten.

De startpakketten worden rond 9 september verstuurd. Je betaalt hiervoor alleen €9,95 verzend-, verpakkings-, en administratiekosten. Helaas is het niet mogelijk dit goedkoper aan te bieden. De online omgeving met het gratis materiaal is uiterlijk 12 september toegankelijk. Je ontvangt hiervan bericht via e-mail.

Wil je na het gratis materiaal verder? Dan betaal je €39,- per groep per seizoen. Meer info daarover volgt in september.

Alleen gratis het online materiaal ontvangen?

Wil je geen startpakket maar wel het gratis MUG Moedergroepmateriaal? Vraag via deze knop het gratis online materiaal aan Er opent een mailvenster.

Nog even op een rijtje waar een Power to the Mama’s MUG voor staat:

Verbinden: Power to the Mama’s wil graag moeder met elkaar verbinden. Niet alleen online, maar ook in real life. Een MUG Moedergroep is hiervoor een manier. Het doel? Onderling praten over moederschap, geloven en het leven zodat je kunt groeien. Een ontmoeting kan met of zonder kinderen. Eén of twee keer per maand. Dat is allemaal aan jullie.
Delen: Binnen een MUG Moedergroep kun je jouw verhaal delen en gezellig samenkomen. We hebben respect voor elkaar en hanteren de waarden Liefde, Aanvaarding, Vergeving.
Groeien: We geloven dat jij door te delen met elkaar en met God gaat groeien in jouw rol als moeder én vrouw. Door middel van het studiemateriaal, de blogs en extra activiteiten zoals ons Community Membership en events wil Power to the Mama’s hier een bijdrage aan leveren.
Geloven: We geloven in God de Vader, Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest die in ons woont. Power to the Mama’s ontwikkelt het materiaal voor de groepen met die basis en we hopen dat jullie God meer mogen ervaren en dienen in jullie leven als moeder, vrouw en kind van Hem.
Leven: We houden van het leven en we weten dat het niet altijd makkelijk is. En juist samen delen is zo fijn en iets om dankbaar voor te zijn. Dat willen wij met de MUG Moedergroepen ook uitstralen.
Genieten: Prediker schrijft in de Bijbel dat we vooral ook mogen genieten van het moment. En dat is wat we binnen de MUG Moedergroepen ook vooral mogen doen. Geniet van elkaar en het leven, en houd je oog daarbij op Hem gericht.

We hopen met het hele team dat je met elkaar gaat verbinden en zo mooie gesprekken maar vooral groeimomenten met elkaar door gaat maken. God is erbij, en Hij leidt ons in alles. Ook in het moederschap! Dus waar wacht je nog op?

Auteursrecht en gebruikerslicentie

We organiseren al sinds 2017 MUG Moedergroepen en maken nu voor het vijfde seizoen op rij materiaal. Ga jij ons materiaal gebruiken? Echt te gek! We bidden dat het jullie helpt groeien en dat jullie mooie momenten hebben met elkaar.

Het materiaal dat we maken houden we relatief goedkoop, omdat we bereikbaar willen blijven voor alle mama’s. Op ons materiaal zit altijd auteursrecht, offline en online. Dit betekent dat je het niet voor andere doeleinden mag gebruiken, mag kopiëren of mag publiceren op internet. Wel mag je natuurlijk schrijven over hoe gaaf het is om met elkaar te delen en verwijzen naar Power to the Mama’s zodat meer moeders ons leren kennen en een M.U.G. starten.

Hoe kom ik aan het moedergroepmateriaal?
Iedereen die deelneemt in een moedergroep, dus niet alleen de groepsleider, meldt zich aan via de website. Daardoor krijg je toegang tot de online omgeving en alle materialen. Je krijgt gratis toegang tot het materiaal voor twee bijeenkomsten. Wil je de andere materialen van het seizoen ook en toegang houden tot de online omgeving? Dan vragen we een bijdrage van €39,- per groep per seizoen (je schaft t.z.t. een licentie aan in de webshop).

Wat kan er nog meer binnen een MUG?

Naast het thematisch bespreken van onderwerpen rondom moederschap, geloof en vrouw zijn, kunnen jullie bijvoorbeeld ook een groepsapp maken waarin je met elkaar gebedspunten of leuke dingen kunt delen. Speeldates, extra koffiedates, avondjes uit… bedenk het maar en het kan!

En verder?
Naast de maandelijkse input, organiseert Power to the Mama’s een paar keer per jaar andere activiteiten. Denk hierbij aan de Mom’s Night Out en masterclasses waar je ook met je MUG aan kunt deelnemen. Gelijk mooie momenten om niet gelovige mama’s uit jouw omgeving mee naar toe te nemen!

Workshops en thema-avonden voor MUG Moedergroepen
Ook is het mogelijk om speciaal voor jouw MUG of voor een aantal MUG’s uit de regio een lezing of een masterclass te laten verzorgen door Power to the Mama’s. Mail daarvoor naar info@powertothemamas.nl

Disclaimer: Meedoen aan een Moms United Group Moedergroep is altijd op eigen risico en eigen verantwoording. Het materiaal wordt zorgvuldig samengesteld. Echter zijn ook wij slechts mensen en kunnen er foutjes insluipen. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.