MOMS UNITED GROUP

Heb je het verlangen om jouw geloof te delen met andere moeders? Om opgebouwd te worden? Om te connecten met vrouwen die in dezelfde levensfase zitten als jij, genieten van dezelfde dingen als jij en tegen dezelfde vragen, twijfels en (on)zekerheden aanlopen? Vind je het fijn om elkaar te bemoedigen en ondersteunen? Start dan nu eenvoudig een moedergroep of sluit je aan bij een bestaande groep!

M.U.G. staat voor Moms United Groups. Natuurlijk met een knipoog naar een lekker grote koffiemok, die we als moeders zo goed kunnen gebruiken. In 2017 ontstond het idee om vanuit Power to the Mama’s een soort moeder-groeigroepen te starten.

Veel moeders hebben behoefte aan een moment waarop je met elkaar je motherhood struggles kunt delen maar ook over het geloof kunt praten of kunt bidden met elkaar. Maar ja. Hoe, wat, waar en met wie dan?

De kracht van Power to the Mama’s is eerlijkheid, oprechtheid, geloof linken aan moederschap en mensen met elkaar verbinden. Dat zijn precies de ingrediënten voor een Moms United Group! Een groep moeders (twee of meer, maar om ook echt inhoudelijk gesprekken te kunnen voeren is een groep van vier of vijf wel de max) spreekt af en toe met elkaar af en praten onder het genot van hun koffie of thee (of een biertje of wijntje als het moment zich daarvoor leent 😉 ) over het moederschap, – en eventueel daaraan geloofsgerelateerde onderwerpen.

We ontwikkelen daarom sinds 2017 al gespreks- en groeimateriaal voor moeders!

Afgelopen seizoen hebben we door COVID was samenkomen lastig. Toch zijn er heel wat groepen geweest die het hebben gedaan, online of offline, en zo waardevolle momenten hebben beleefd. 

Het moedergroepmateriaal van seizoen 2020-2021 is gemaakt in samenwerking met LUME.

Hoe werkt een moedergroep?

Power to the Mama’s ontwikkelt elk seizoen materiaal. Tot dit seizoen via een e-book. Dat gaat in seizoen 2021-2022 veranderen. We willen het starten van een groep laagdrempeliger maken en komen daarom met een gratis startpakket én toegang tot een online omgeving waarin we je meenemen in hoe je een groep start en onderhoudt, waar je het materiaal kunt vinden en ook met andere groepen uit de regio kunt connecten. Ook is de aanmeldpagina in ontwikkeling, waarbij je kunt zien waar al groepen zijn en welke nog open staan voor andere mama’s.

We streven ernaar uiterlijk 10 augustus alles live te hebben staan, zodat jullie je alvast kunnen aanmelden en in de online omgeving kunnen rondkijken. Meld je je in de zomervakantie aan? De gratis startpakketten worden tussen 8 en 10 september verstuurd. Je betaalt hiervoor alleen verzendkosten.

My M.U.G. or yours?

Het werkt zo: je spreekt met een groepje moeders een of twee keer per maand af en praat onder het genot van koffie of thee (of een biertje of wijntje als het moment zich daarvoor leent) over het moederschap, het leven en geloof aan de hand van het door ons gemaakte materiaal.

Het materiaal bevat input voor twee momenten: eentje met en eentje zonder kinderen. Het is dus mogelijk om met kinderen af te spreken, dan voer je een iets oppervlakkiger gesprek en kun je thuis nog eens de diepte in. Het moment zonder kinderen is bedoeld om meer de diepte in te gaan.

We geven in de online omgeving tips voor corona-proof, fysieke meetings en ook online meetings. Want juist in deze tijd is het belangrijk om met elkaar te blijven delen!

Nog even op een rijtje waar een Power to the Mama’s MUG voor staat:

Verbinden: Power to the Mama’s wil graag moeder met elkaar verbinden. Niet alleen online, maar ook in real life. Een M.U.G. is hiervoor een manier. Het doel? Onderling praten over moederschap, geloven en het leven zodat je kunt groeien. Een ontmoeting kan met of zonder kinderen. Eén of twee keer per maand. Dat is allemaal aan jullie.
Delen: Binnen een M.U.G. kun je jouw verhaal delen en gezellig samenkomen. We hebben respect voor elkaar en hanteren de waarden Liefde, Aanvaarding, Vergeving.
Groeien: We geloven dat jij door te delen met elkaar en met God gaat groeien in jouw rol als moeder én vrouw. Door middel van het studiemateriaal, de blogs en extra activiteiten zoals workshops en events wil Power to the Mama’s hier een bijdrage aan leveren.
Geloven: We geloven in God de Vader, Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest die in ons woont. Power to the Mama’s ontwikkelt het materiaal voor de groepen met die basis en we hopen dat jullie God meer mogen ervaren in jullie leven als moeder, vrouw en kind van Hem.
Leven: We houden van het leven en we weten dat het niet altijd makkelijk is. En juist samen delen is zo fijn en iets om dankbaar voor te zijn. Dat willen wij met de M.U.G. ook uitstralen.
Genieten: Prediker schrijft in de Bijbel dat we vooral ook mogen genieten van het moment. En dat is wat we binnen de Moms United Groups ook vooral mogen doen. Geniet van elkaar en het leven, en houd je oog daarbij op Hem gericht.

We hopen met het hele team dat je met elkaar gaat verbinden en zo mooie gesprekken maar vooral groeimomenten met elkaar door gaat maken. God is erbij, en Hij leidt ons in alles. Ook in het moederschap! Dus waar wacht je nog op? 

Auteursrecht en gebruikerslicentie

Ga je ons materiaal gebruiken? Echt te gek! We bidden dat het jullie helpt groeien en dat jullie mooie momenten hebben met elkaar.

Het materiaal dat we maken houden we relatief goedkoop, omdat we bereikbaar willen blijven voor alle mama’s. Op ons materiaal zit altijd auteursrecht, offline en online. Dit betekent dat je het niet voor andere doeleinden mag gebruiken, mag kopiëren of mag publiceren op internet. Wel mag je natuurlijk schrijven over hoe gaaf het is om met elkaar te delen en verwijzen naar Power to the Mama’s zodat meer moeders ons leren kennen en een M.U.G. starten.

Hoe kom ik aan het moedergroepmateriaal?
Vanaf 25 juli kan je je aanmelden voor het nieuwe seizoen. Iedereen die deelneemt in een moedergroep, dus niet alleen de groepsleider, meldt zich aan via de website. Daardoor krijg je toegang tot de online omgeving en alle materialen. Je krijgt gratis toegang tot het materiaal voor twee bijeenkomsten. Wil je de andere materialen van het seizoen ook? Dan vragen we een bijdrage per persoon. Hoeveel dat is, wordt gecommuniceerd zodra de aanmeldpagina klaar is.

Wat kan er nog meer binnen een M.U.G.?
Naast het thematisch bespreken van onderwerpen rondom moederschap, geloof en vrouw zijn, kunnen jullie bijvoorbeeld ook een groepsapp maken waarin je met elkaar gebedspunten of leuke dingen kunt delen. Speeldates, extra koffiedates, avondjes uit… bedenk het maar en het kan!

En verder?
Naast de maandelijkse input, organiseert Power to the Mama’s een paar keer per jaar andere activiteiten. Denk hierbij aan de Mom’s Night Out en workshops waar je ook met je M.U.G. aan kunt deelnemen. Gelijk mooie momenten om niet gelovige mama’s uit jouw omgeving mee naar toe te nemen!

Workshops en thema-avonden voor M.U.G.
Ook is het mogelijk om speciaal voor jouw M.U.G. of voor een aantal M.U.G.’s uit de regio een lezing of workshop te laten verzorgen door Power to the Mama’s. Denk bijvoorbeeld aan een lezing over een onderwerp of aan een Moms Prayer Night.