Moedergroep? Moms United!

Heb je het verlangen om jouw geloof te delen met andere moeders? Om opgebouwd te worden? Om te connecten met vrouwen die in dezelfde levensfase zitten als jij, genieten van dezelfde dingen als jij en tegen dezelfde vragen, twijfels en (on)zekerheden aanlopen? Vind je het fijn om elkaar te bemoedigen en ondersteunen? Start dan nu eenvoudig een moedergroep!

Lees het verhaal van een groepje moeders die al jaren met elkaar optrekt en ons materiaal gebruikt.

Het verhaal van Leonieke, Rosanne, Heleen, Willemijn en Martina

Ons Power to the Mama’s Avontuur startte in september 2018. Vier mama’s uit dezelfde kerk die bemoediging, aanmoediging en versterking van hun geloof zochten. Dezelfde leeftijd, dezelfde levensfase en allemaal net mama geworden. Dankzij de MUG-avonden en ochtenden met kids voelden we ons al heel snel sterk verbonden met elkaar. We vonden herkenning in de struggles van het moederschap en brachten onze verlangens en gebeden samen bij God. Het gevolg was dat er regelmatig appjes over en weer volgden met: Weet jij wat ik nu het beste kan doen? Of: Willen jullie meebidden voor …? Heel waardevol om op die manier met elkaar in contact te zijn. 

Ook lezen we trouw iedere ochtend met elkaar een leesplan uit de Bible app. Zo staan we iedere dag in verbinding met elkaar en God. Door deze momenten en de bijeenkomsten moedigen we elkaar aan om vol te houden. In het moederschap maar bovenal in geloof!

Veel moeders hebben behoefte aan een moment waarop je met elkaar je motherhood struggles kunt delen maar ook over het geloof kunt praten of kunt bidden met elkaar. En als zo’n groepje er dan is, ontbreekt het vaak aan geschikt materiaal. Daar springen wij dus in.

Wat het Moms United Group materiaal inhoudt:

Het MUG-materiaal bevat een stukje samen (Bijbel)lezen, samen vragen bespreken en voor wie wil samen bidden. De hoofdthema’s zijn opvoeden, geloof, relaties en balans. Er is voor twee momenten per maand materiaal: een moment met en een moment zonder kinderen. Mocht je ook samenkomen met kinderen, dan zijn de gesprekken over het algemeen niet zo diepgaand als bij een moment zonder kinderen. In het materiaal houden we daar rekening mee. Je bent natuurlijk vrij om een of twee keer per maand samen te komen. De gespreksvragen kun je aanpassen aan jouw eigen gezinssituatie.

Ben je al benieuwd? Vraag gratis twee thema’s aan om uit te proberen!

Wil je na het gratis materiaal verder? Schaf dan het totale seizoensmateriaal aan in de webshop.

Nog even op een rijtje waar een moedergroep voor staat

  • Verbinden: Power to the Mama’s wil graag moeder met elkaar verbinden. Niet alleen online, maar ook in real life. Een MUG Moedergroep is hiervoor een manier. Het doel? Onderling praten over moederschap, geloven en het leven zodat je kunt groeien. Een ontmoeting kan met of zonder kinderen. Eén of twee keer per maand. Dat is allemaal aan jullie.
  • Delen: Binnen een MUG Moedergroep kun je jouw verhaal delen en gezellig samenkomen. We hebben respect voor elkaar en hanteren de waarden Liefde, Aanvaarding, Vergeving.
  • Groeien: We geloven dat jij door te delen met elkaar en met God gaat groeien in jouw rol als moeder én vrouw. Door middel van het studiemateriaal, de blogs en extra activiteiten zoals ons Community Membership en events wil Power to the Mama’s hier een bijdrage aan leveren.
  • Geloven: We geloven in God de Vader, Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest die in ons woont. Power to the Mama’s ontwikkelt het materiaal voor de groepen met die basis en we hopen dat jullie God meer mogen ervaren en dienen in jullie leven als moeder, vrouw en kind van Hem.
  • Leven: We houden van het leven en we weten dat het niet altijd makkelijk is. En juist samen delen is zo fijn en iets om dankbaar voor te zijn. Dat willen wij met de MUG Moedergroepen ook uitstralen.
  • Genieten: Prediker schrijft in de Bijbel dat we vooral ook mogen genieten van het moment. En dat is wat we binnen de MUG Moedergroepen ook vooral mogen doen. Geniet van elkaar en het leven, en houd je oog daarbij op Hem gericht.

We hopen met het hele team dat je met elkaar gaat verbinden en zo mooie gesprekken maar vooral groeimomenten met elkaar door gaat maken. God is erbij, en Hij leidt ons in alles. Ook in het moederschap! Dus waar wacht je nog op?

Auteursrecht en gebruikerslicentie
We organiseren al sinds 2017 MUG Moedergroepen en hebben voor vijf seizoenen materiaal gemaakt. Ga jij ons materiaal gebruiken? Echt te gek! We bidden dat het jullie helpt groeien en dat jullie mooie momenten hebben met elkaar. Het materiaal dat we maken houden we relatief goedkoop, omdat we bereikbaar willen blijven voor alle mama’s.
Op ons materiaal zit altijd auteursrecht, offline en online. Dit betekent dat je het niet voor andere doeleinden mag gebruiken, mag kopiëren of mag publiceren op internet. Wel mag je natuurlijk schrijven over hoe gaaf het is om met elkaar te delen en verwijzen naar Power to the Mama’s zodat meer moeders ons leren kennen en een moedergroep starten.