Het warme weer komt er weer aan! En wat is er dan lekkerder dan koele snacks. Een gezond en überlekker alternatief voor ijs is bevroren fruit. Wij houden ervan! Graag deel ik mijn tips en recepten met jullie.

Bevroren fruit, je kunt het voor van alles gebruiken. Het bederft niet wanneer je even vergeet dat je het had gekocht. Je kunt af en toe een beetje pakken, of in één keer een heleboel. Het is meestal goedkoper en (superfijn!) eigenlijk best vaak in de reclame. Goeie tip: houd de kilozakken bij de Lidl in de gaten.

Bevroren fruit is supermakkelijk te verwerken in overheerlijke, gezonde snacks. Ik deel hier drie tips met je die je binnen handomdraai (of blenderdraai 😉 op tafel zet:

  1. Gewoon zo

Fruitijsjes in blokjes. Onze favoriet: bevroren mango. Ook lekker: ananas, banaan, perzik, gemengd fruit. Vooral geel fruit heeft een zachte ijsjesstructuur wanneer bevroren. Rood fruit is wat harder. Check hier een ‘Gewoon zo’ voorbeeld

  1. Yoghurt met bevroren fruit
    Mijn dochter eet graag ’s avonds yoghurt met bevroren aardbeien of frambozen. Gewoon een bakje yoghurt en bevroren fruit naar keuze erdoor mengen. Makkelijk en snel fastfood uit de natuur! Zie je de foto in de header? Om je vingers bij op te eten toch?
  2. Fruit swirls

Een softijsje (zonder zuivel) gemaakt van fruit in de blender. Dit is het ultieme ijsjesgevoel. Klik hier voor een recept: Check hier een supereasy fruitswirl recept.

Bevroren fruit als snack is een leuke afwisseling voor bij de snacks die je al geeft. Zo kun je samen met je kinderen oefenen met nieuwe smaken en nieuwe texturen. Meestal werkt het woord ijsje of fruit ijsje bijzonder goed. 😉

Foto: Voedzo.nl

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.