-
27 jun 2018
-
Fashion & Lifestyle, Gezin
-
door Sharon Numan
-
0 comment
3x bevroren fruit als snackidee
Het warme weer komt er weer aan! En wat is er dan lekkerder dan koele snacks. Een gezond en überlekker alternatief voor ijs is bevroren fruit. Wij houden ervan! Graag deel ik mijn tips en recepten met jullie.
Bevroren fruit, je kunt het voor van alles gebruiken. Het bederft niet wanneer je even vergeet dat je het had gekocht. Je kunt af en toe een beetje pakken, of in één keer een heleboel. Het is meestal goedkoper en (superfijn!) eigenlijk best vaak in de reclame. Goeie tip: houd de kilozakken bij de Lidl in de gaten.
Bevroren fruit is supermakkelijk te verwerken in overheerlijke, gezonde snacks. Ik deel hier drie tips met je die je binnen handomdraai (of blenderdraai ;-) op tafel zet:
- Gewoon zo
Fruitijsjes in blokjes. Onze favoriet: bevroren mango. Ook lekker: ananas, banaan, perzik, gemengd fruit. Vooral geel fruit heeft een zachte ijsjesstructuur wanneer bevroren. Rood fruit is wat harder. Check hier een ‘Gewoon zo’ voorbeeld
- Yoghurt met bevroren fruit
Mijn dochter eet graag ’s avonds yoghurt met bevroren aardbeien of frambozen. Gewoon een bakje yoghurt en bevroren fruit naar keuze erdoor mengen. Makkelijk en snel fastfood uit de natuur! Zie je de foto in de header? Om je vingers bij op te eten toch? - Fruit swirls
Een softijsje (zonder zuivel) gemaakt van fruit in de blender. Dit is het ultieme ijsjesgevoel. Klik hier voor een recept: Check hier een supereasy fruitswirl recept.
Bevroren fruit als snack is een leuke afwisseling voor bij de snacks die je al geeft. Zo kun je samen met je kinderen oefenen met nieuwe smaken en nieuwe texturen. Meestal werkt het woord ijsje of fruit ijsje bijzonder goed. 😉
Foto: Voedzo.nl
Auteur en lifestyle coach | Oprichter van Voedzo | Anti-dieet en anti-voedingsregels | Wél eten in vrijheid, genieten, eten waar je zin in hebt, met respect, acceptatie & liefde voor je lichaam en jezelf | Moeder van 3 | Getrouwd met Sebastiaan | Check www.voedzo.nl of leer me beter kennen via Instagram