Er is weer eens een spaaractie in de supermarkt. Ditmaal niet voor knuffels of minimoestuintjes, maar voor legokaartjes. Je kunt maar liefst 140 verschillende kaartjes verzamelen. En uiteraard stopt het daar niet. Je kunt ook een bijbehorend legoalbum kopen om de kaartjes in te steken.

Daniël is dol op Lego en wil heel graag zo’n album. Het kost maar een paar euro, dus om de kosten hoeven we het niet te laten. Bovendien heeft hij al heel wat kaartjes van de buurvrouw gekregen die haar boodschappen ook in de desbetreffende supermarkt doet. En dus gaan we al snel overstag. Hij krijgt het verzamelalbum.

Als hij zijn kaartjes in het album steekt, kijk ik terloops mee. In het album maken twee legopoppetjes een reis om de wereld. Het album staat, zo lees ik op de kaft, boordevol interessante weetjes. Niet alleen kan zoonlief er kaartjes in verzamelen, maar het is ook bedoeld om te leren, spelen en creëren.

Wat leuk!

Als Daniël zijn verzamelalbum met legokaartjes compleet heeft, wil hij het graag mee naar school nemen. Een klasgenootje heeft het zijne ook al eens meegebracht. Ik vind het prima.
Eenmaal terug thuis laat Daniël mij een bladzijde in zijn album zien waarop een aap steeds meer rechtop gaat lopen en langzamerhand in een mens verandert. Pure evolutietheorie dus. Die bladzijde had ik nog niet gezien.

Ik voel een leermomentje aankomen

Maar voor ik iets kan zeggen, begint zoonlief: ‘Ik zei tegen N. dat het niet waar is dat apen in mensen zijn veranderd. Maar hij zei dat het wel waar is.’ Ik ben heel benieuwd hoe mijn zoon hierop heeft gereageerd en luister aandachtig. Hij vertelt verder. ‘Toen heb ik gezegd: Nee hoor, want waarom zijn er dan nog steeds apen in de dierentuin? Die zijn toch ook niet in een mens veranderd?’ Daar wist zijn klasgenootje niets tegenin te brengen.

Hoe geweldig is dat antwoord?

Ik had hem precies dit een tijdje geleden verteld. Dat verhaal is blijkbaar blijven hangen en gebruikt hij nu zelf. Wat me ook raakt, is dat hij zich niet voor zijn geloof in God heeft geschaamd. Dat is namelijk niet zo vanzelfsprekend voor een kind. Daar weet ik alles van. Ik heb daar vroeger echt wel mee geworsteld, want ik wilde er toch graag bij horen. Leuk gevonden worden. En voor zover ik weet, is hij de enige in zijn klas die in God gelooft. Dan is het niet gemakkelijk om ‘tegen de stroom in te gaan’. Ik hoop en bid dat hij zo mag blijven. In elk geval ben ik al heel trots op hem. Apetrots uiteraard.

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 
het eerste lied

Het ontvangen en doorgeven van Gods zegen

Sifra Bekx schreef een prachtig blog over het zegenen van je kinderen, die we hier graag delen. ‘Mam, mam… Je bent vergeten ons te zegenen’, zucht Janoah terwijl we klaar zijn met bidden en Bijbellezen. ‘Oh natuurlijk lieverd, wat goed dat je er nog aan denkt’, zeg...
groeipijn

Groeipijn

Midden in de nacht sta ik op de gang een hek te bouwen van twee lege wasmanden. Blijkbaar niet zo zachtjes als dat ik dacht, want achter mij hoor ik gestommel. ‘Wat doe je?’ zegt mijn man al gapend. ‘Oh, gewoon. Ik vind het maar niks, dat dat traphekje weg is,’...
ontbinden

Ontbinden

Het was een romantisch sprookje, de dertien jaar dat ik mijn leven met Alex mocht delen. We waren in alle opzichten met elkaar verbonden: door de ringen om onze vingers, de gezamenlijke bankrekening, ons geloof in God, maar bovenal door onze kinderen. Tot dat...
gezamenlijke geschiendenis

De kracht van een gezamenlijke geschiedenis

Ik weet niet hoe jouw agenda eruitziet, maar in die van mij is het verjaardagsseizoen weer volop begonnen. Elke week staan er wel weer één of meerdere feestjes gepland. Het ritme van pre-corona lijkt weer helemaal terug, wat ervoor zorgt dat we oude vrienden weer...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.