Bij een derde denk je alles wel zo’n beetje te weten. De eerste nacht alleen met de baby, de huiltjes, kraamtranen, borstvoeding, eerste keer kinderdagverblijf, school en de hele mikmak. Natuurlijk, het is wel weer even wennen en nummer drie doet het allemaal nèt even anders, maar overall heb je als moeder een standvastig vertrouwen: Been there, done that. Ik kan dit en weet hoe dit moet.

Nu gaat mijn vijfjarige sinds kort naar zwemles. Het tafereel met de blauwe schoentjes, waarvan ik hoop dat ik ze op het goede moment heb aan- en uitgetrokken, het dampende kleedhok, het gezamenlijke doucheritueel. Ik weet precies welk kinderbadpak handig is, dat een überhandige onesie (tip!) supersnel omkleedt en alles gaat efficiënt to the max. Het wordt zelfs nog een tikkie gemakkelijker, omdat ik niet meer de hele santenkraam op sleeptouw hoef te nemen. De grote zussen redden zich inmiddels prima een half uurtje alleen thuis, totdat papa thuiskomt. Het voelt zowaar als me-time, die zwemles.

Bij de derde les, lees ik op een groot aanplakbiljet dat er een ‘mee-zwemles’ staat gepland voor de herfstvakantie. Ik laat van schrik het zwempasje vallen. Wat is er mis met een doodgewone kijkles vanaf de badrand? Laat de badjuf in haar supersonische surfpak mij toe in een badpak met bloemetjesprint? Eh… kan ik hier onderuit? Hadden we niet toevallig die dag al een andere afspraak staan? Kan ik mijn man hiervoor charteren?

Wie heeft deze idioterie bedacht?

‘Mama, ik hoop dat we ook van de glijbaan gaan’, roept mijn kleuter enthousiast als ik haar vertel over de mee-zwemles. Ja joepie, ook dat nog, verzucht mijn innerlijke ik.

Ik besluit na 100 zelf verzonnen excuses om niet te gaan, dat ik dit beter over me heen kan laten komen en keihard ga genieten van de glimmende oogjes en schaterlach van mijn dochter als we samen in het water de dierentuin nabootsen. Laat ik me dan voordoen als tijger. Hebben we toch nog wat nieuws gedaan bij de derde. Die print op m’n heupen en het vachtje op mijn benen passen daar prima bij.

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.