A couple that prays together stays together

Voor een aantal wellicht een bekende uitspraak. Om je gelijk uit de droom te helpen: het is helaas niet zo dat dit een garantie is voor een lang en gelukkig huwelijk. Ook christenen die samen hebben gebeden scheiden weleens. Maar, uit onderzoek is wel gebleken dat stellen die samen bidden langer bij elkaar blijven. Check dit artikel maar eens.

Samen bidden versterkt je geloofsbeleving

Als christen is bidden heel normaal. Samen bidden versterkt je geloofsbeleving. Is je partner ook gelovig? Dan is de uitdaging: bid regelmatig samen. Ja, dat is in het begin super ongemakkelijk, weet ik uit ervaring. Maar wat is het onwijs mooi om samen God te eren en dingen uit je leven te delen met Hem!

Extra uitdaging: het samen bidden wordt nog intiemer en bijzonderder als je met ogen open bidt, elkaar aankijkt en elkaars handen vasthoudt. Je versterkt hiermee de verbinding tussen jou en je partner. Ik ken een hoop voorbeelden van koppels die hierdoor echt door Gods liefde en elkaars liefde geraakt werden, wat van grote positieve invloed is geweest op hun band.

Twee voorbeeld gebeden voor echtparen

Om je te helpen bij het samen bidden volgen hieronder een paar korte gebeden die je samen kunt bidden, uit het ‘Gebedenboek voor echtparen’ van uitgeverij Gideon. In dit boek staan een heleboel op bijbelteksten gebaseerde gebeden geschreven voor hem, haar en voor elkaar. Heel mooi en waardevol om deze gebeden samen te bidden. Het boekje heeft ook aantekenruimte zodat je bijzonderheden, gedachten of andere indrukken kunt noteren (en later kunt teruglezen).

Gebed: Zijn levenswandel

Heer, schep een nieuw hart in mijn man, en vernieuw in zijn binnenste een vaste geest. Verwerp hem niet van uw aangezichten neem uw Heilige Geest niet van hem weg (Psalm 51,12,13).

Heer in uw Woord staat dat mensen die in het velees zijn U niet kunnen behagen (Romeinen 8:8). Daarom bid ik of U  (naam van mijn man) wilt helpen in de Geest te wandelen en niet in het vlees, zodat hij de ‘paden van de geweldenaar’ kan ontwijken (Psalm 17:4).

Geef dat hij de vruchten van de geest zal voortbrengen: liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Galaten 5:22)

Gebed: Als we niet goed met elkaar communiceren

Heer, geef me oren om echt te horen wat mijn man (vrouw) zegt. Help mij door goed te luisteren, een deel van zijn (haar) lasten te dragen. Leer mij snel te zijn om te luisteren en langzaam om te spreken (Jakobus 1:19).

Geef me de wijsheid het juiste moment voor een gesprek in te schatten. Ik bid dat ‘mijn mond wijsheid zal spreken en mijn gedachten vol inzicht zullen zijn.’ (Psalm 49:3).

Laat er geen tweespalt tussen ons zijn, maar laat ons eensgezind zijn in ons denken en in onze overtuiging (1 Korintiërs 1:10). Als wij in het verleden niet goed hebben gecommuniceerd, help ons dan om dit nu wel te doen.

Dank U dat U onze rots en onze bevrijder bent en dat U alles herstelt (Psalm 78:35).

 

 

Deze twee gebeden komen uit het Gebedenboek voor echtparen van Stormie Omartian. Ook de boeken De kracht van een biddende man en De kracht van een biddende vrouw (zelfde auteur) zijn een aanrader als je je individuele en gezamenlijke gebedsleven in je huwelijk wilt verrijken.

 

Pro Life weet dat er in deze maatschappij vaak een druk ligt op relaties. Daarom stimuleren zij het met elkaar blijven verbinden en vergoeden zij christelijke relatietherapie vanuit de aanvullende verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.