Ouderwetse brievenpost versturen is helemaal hip! Snailmail, ofwel slakkenpost, wordt het tegenwoordig ook genoemd. Op Facebook en Instagram zijn er diverse community ’s met mensen die samen een liefde voor post delen. Onder #snailmail vind je op Instagram de prachtigste poststukken, met mooi versierde enveloppen en brieven.  Zelf je enveloppen versieren, kaarten tekenen of knutselen, brieven bestempelen, alles is mogelijk!

Vroeger kregen we allemaal bergen met kaarten met kerst, met je verjaardag en van mensen die op vakantie. Tegenwoordig sturen de meesten een digitaal berichtje. Zelf word ik altijd helemaal vrolijk van een kaartje of brief op mijn deurmat. Het feit dat iemand speciaal voor mij die moeite heeft genomen… ik vind het altijd een cadeautje. En dan doel ik natuurlijk op de lieve, leuke brieven en niet op de bekende blauwe enveloppen. 😉

Van blij maken word je zelf ook blij. Zomaar je oma een kaartje sturen om haar te vertellen hoe het met jullie allemaal gaat, dat vindt je oma ongetwijfeld geweldig. Zeker als er ook nog een kleurplaat van de kinderen bij zit. Maar niet alleen de ’oude’ generatie wordt blij van post. Ook die lieve vriendin, die je al jaren kent, kan het waarderen als je haar een briefje stuurt. Waarin je haar natuurlijk vertelt wat een toffe vriendin ze is, en dat je zin hebt om samen binnenkort weer eens een wijntje te drinken.

Hoe begin je?

Je hebt niet veel nodig. Enveloppen, postzegels en papier zijn in de basis wel handig als je zelf post gaat maken. Verder kun je de envelop versieren met waterverf, stempels, washi-tape of kleine tekeningetjes. Alles is mogelijk. Mocht je helemaal niks in huis hebben, dan kun je bij winkels als Action of Hema voor een paar euro een hoop leuke knutselspulletjes halen (denk aan stempels, verschillende kleuren tape, verf, stickers, kraft papier -dat ouderwetse bruine papier- gekleurd papier etc.).  Het adres schrijf je natuurlijk met mooie letters op de envelop. Zoek eens onder  #handlettering op Instagram voor inspiratie. Een wit A4’tje kun je bijvoorbeeld versieren met stempels, zo maak je het mooiste postpapier.

Voor kids

Creatief bezig zijn is iets waar je erg rustig van wordt. Als je even wilt ontspannen, is dit iets wat je lekker voor jezelf zou kunnen doen. Natuurlijk is dit ook iets wat je heel goed samen met de kinderen kunt doen. Zij willen misschien wel iets maken voor hun beste vriendje of vriendinnetje, voor een ziek iemand of voor opa en oma.  Alle knutselspullen op tafel en gezellig met elkaar ‘rommelen’. Juist op de regenachtige zomerdagen een super leuke binnenactiviteit waar iedereen blij van wordt.

Inspiratie

Vind je het idee harstikke leuk, maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Kijk dan eens op de Facebook-pagina van De Postfabriek. Die pagina staat boordevol creatieve ideeën en allerlei tips om je post extra bijzonder te maken.  Naast Instagram is Pinterest ook een bron van inspiratie.

Wie ga jij blij maken met leuke post? We zouden het leuk vinden van jullie te horen wat de reacties zijn geweest op jullie zelf gemaakte post!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.