‘Wil je nog even naar E. toe lopen?’, vraagt mijn man als hij beneden komt. Hij heeft zojuist onze jongste naar bed gebracht. Met lichte tegenzin loop ik de trap op in de richting van haar slaapkamer. Ik heb haar beneden al een dikke kus gegeven en verlang ernaar om op de bank te ploffen.

‘Mama, ik wil nog iets in je oor fluisteren.’, hoor ik als ik haar kamer binnenkom. In afwachting van getoeter of andere kinderhumor, neig ik mijn oor naar haar stralende gezicht. Liefdevol fluistert ze:

‘Je bent de allerliefste mama van de héle wereld.’

Mijn hart maakt een grote sprong en ik glimlach van deze onverwachte boodschap. Wat is dit heerlijk om uit haar mond te horen! Moet je nagaan dat ik dit bijna gemist had, omdat ik weinig zin had om naar boven te lopen.

‘Nu moet je ook iets in mijn oor fluisteren, mam!’ ‘Ik vind jou de aller, allerliefste E. van de hele wereld.’, fluister ik terug en geef haar een grote knuffel. ‘Wil je me nu nog even kriebelen, mam?’ Terwijl mijn hand over haar rug beweegt, hoor ik: ‘Een beetje naar boven, ja goed zo en ook nog een beetje naar links.’

Terwijl ik nog even bij haar blijf liggen en haar rustig hoor ademhalen, denk ik met een warm gevoel terug aan haar opmerking van een paar minuten geleden. Wat doet het goed om te horen dat je de allerliefste voor iemand bent. Niet omdat ik van alles presteer, maar om wie ik ben: haar moeder. Als zesjarige heeft ze tenslotte nog weinig benul van wat ik allemaal beijver als moeder, echtgenoot, collega, vriendin en housekeeper.

Wat is het belangrijk om dit zelf ook in de waan van de dag te blijven zeggen tegen mijn meiden. Dat ik ze liefheb en waardeer. Dat ik trots op ze ben, niet om wat ze bereiken of kunnen, maar om wie ze zijn: mijn geliefde dochters.

In stilte van de slaapkamer hoor ik mijn Vader fluisteren: ‘Es, ik gaf Mijn allerliefste en enige Zoon voor jou. Ja, voor de héle wereld. Omdat ik zo ongelofelijk en oneindig veel van je houd. Niet om wat je bereikt en doet of juist nalaat, maar om wie je bént: Mijn dochter. De kroon op Mijn schepping.’

 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Squad e-Magazine én een Weekly Devotional. Die wil jij toch niet missen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.