Sinds het begin van mijn zwangerschap gedroeg ik me als een demente oma. Ik gooide het eerst elke keer maar op ‘zwangerschapsdementie’. Ik vergat van alles, verjaardagen, boodschappen, afspraken. Dus ik ging maar lijstjes maken. Maar dan vergat ik het weer op het lijstje te schrijven, want die had ik natuurlijk niet altijd bij me. Op een gegeven moment had ik overal verschillende soorten lijstjes rondslingeren. Het overzicht was ver te zoeken.

Mijn bevalling naderde, dan zou ik daarna verlost zijn van die irritante zwangerschapsdementie. Althans, dat dacht ik. Een paar weken nadat mijn kindje geboren was, gebruikte ik de term nog steeds. ‘’Ja, dikke doei”, zei mijn man: “Je bent toch allang niet meer zwanger?”  Daar had hij een punt, dus gooide ik het vanaf toen maar op ‘de hormonen’.

Ik had het er met mijn nicht over. Ze herkende het demente-oma-gedrag helemaal en zei: “Dat is nou het moederbrein en dat blijft zo!” Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het ‘Moederbrein’ best wel stoer vind klinken. Het klikt als een supermoeder, die briljant is, maar wel een beetje vergeetachtig. Aangezien ze super en briljant is , mag ze dan -in mijn ogen-  een tikje vergeetachtig zijn. En nu gebruik de term te pas en te onpas. Boodschappen gedaan, maar de helft vergeten? Moederbrein. Het bad aangezet en het water een half uur laten stromen. Om er vervolgens achter komen dat de stop er nog niet in zat? Moederbrein.  Mijn mobiel in de koelkast gelegd? Moederbrein.

Hoe stoer ik het ‘Moederbrein’ ook vind klinken. De manier waarop mijn hersenen zich gedragen, blijft lastig en irritant. Als ik boodschappen vergeet te doen, dan kost me dat tijd. Want ik moet nog een keer naar de winkels.  Wanneer ik een cadeautje ben vergeten te kopen voor een verjaardag, dan krijg ik daar stress van. Dit soorten dingen overkwamen mij nogal eens. Totdat ik de app Wunderlist ontdekte.

Ongetwijfeld zijn er meerdere apps die hetzelfde voor je doen als Wunderlist. De app is ideaal voor vergeetachtige moeders met tig lijstjes, maar ook voor de echtgenoten van deze moeders. In de app kan je namelijk zelf diverse soorten lijsten aanmaken, die je ook nog eens kunt delen met andere Wunderlist-gebruikers. Mijn man en ik delen bijvoorbeeld een boodschappenlijst. Als een van ons ziet dat er iets op is, wordt het op de lijst gezet. In de winkel loop je met je telefoon in de hand je lijstje na. Ook kan je dan afvinken wat is gekocht, waardoor je nooit iets kunt vergeten.

Samen delen mijn man en ik nog een andere to-do lijst, met regeldingetjes. Ik heb een lijstje voor mijn werk en voor huishoudelijke taken. Mag je iets absoluut niet vergeten? Dan kun je je  door de app laten herinneren op het moment dat jij dat wilt.

Sinds het ontdekken van deze app ben ik nog steeds de trotse eigenaar van een Moederbrein. Maar het niet onthouden kan en mag nu, omdat ik herinnerd word door de app.  En aangezien ik zelfs vergeet om in de app te kijken, is die herinneringsfunctie echt een dik pluspunt!

Meer weten over deze app? Klik hier.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.