Als ik ongezond eet, probeer ik dat minder te doen. Als ik gefrustreerd raak door mijn kinderen, dan probeer ik daar mee te stoppen. Meer geduld, meer geduld, herhaal ik in mijn hoofd. En als ik vind dat ik teveel op social media rondhang, dan probeer ik uit alle macht te minderen. 

De beste versie van jezelf worden. Jarenlang omarmde ik dit principe. Sterker nog, hoor je niet hard te proberen de beste versie van jezelf te worden? Terugkijkend op die jaren zie ik het duidelijk. Hoe ben ik er beter van geworden? Helemaal niet. 

Op heel wat gebieden in mijn leven zie ik groei over de jaren heen. Niet omdat ik de beste versie van mezelf probeerde te worden. Niet omdat ik hard werkte om mijzelf te verbeteren. Niet omdat ik verafschuwde wat ik deed (social media, snoepen, gebrek aan geduld), maar omdat ik accepteerde wát ik deed, en God zocht. 

De beste versie van jezelf worden is hard werken op eigen kracht. 

De beste versie in God betekent acceptatie en overgave.  

Je kunt niet keihard werken om de Vrucht van de Geest onder de knie te krijgen. Het zijn niet de vruchten van Sharon. Het is de Vrucht van de Geest. 

‘Petrus antwoordde: “Heer, als U het bent, beveel mij dan om over het water naar U toe te komen!” Jezus zei: “Kom!” Petrus stapte uit de boot en liep over het water naar Jezus toe. Maar toen hij op de wind ging letten, werd hij bang en begon te zinken.’   Mattheüs 14:28-30 

Als Petrus in die boot zou blijven zitten, was er niks gebeurd. Gewoon blijven zitten en wachten zou hem weinig hebben gebracht. Maar door uit te stappen en te letten op de wind zonk hij ook.   Toch liep hij wel over water. Petrus liep over het water toen Jezus zei “Kom!” en hij naar Jezus toe liep.  Als we naar Jezus toe gaan, naar Hem kijken, ons aan Hem overgeven. Dan kan het ons lukken. Alleen dán. 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.