3 Reacties

 • Elza 29 maart 2019 at 20:22 Beantwoorden

  Hoi,

  Ik heb er ook al best wat over gedacht en zoek juist de bijbelse onderbouwing. Kun je daar iets over zeggen?

  Gr Elza

  • Erika 30 maart 2019 at 08:06 Beantwoorden

   Ha Elza,
   ik houd er van om naar de grote lijnen te kijken die in de Bijbel uitgezet worden, en dit (vwb zegenen) is er mijns inziens één van. Ik heb geprobeerd die grote lijn iets te benoemen in dit blog (eerste alinea onder het kopje ‘zegenen’).
   Aanvullend: zegenen is, mijns inziens, een algemeen gegeven in de Bijbel; zowel in het Oude, als in het Nieuwe Testament is het een vanzelfsprekendheid om in diverse contexten (godsdienstige, huiselijke, gemeenschappelijke) te zegenen. Sterker nog, in het Nieuwe Testament klinkt herhaaldelijk de oproep zelfs búiten onze eigen comfortzone te zegenen (vijanden, Lucas 6,28, 1 Korinthe 4,12).
   Zegenen lijkt een algemene levenshouding van volgelingen van Jezus; zowel naar elkaar (zoals bijna elke brief in het Nieuwe Testament begint en eindigt met een zegen of bede), als naar iedereen. Wat dat betreft is het zegenen van je eigen kind(eren) een mooi startpunt, maar hoeft het daarbij niet te blijven.

  • Joyce 16 mei 2019 at 21:24 Beantwoorden

   wat super leuk, wij zingen dat liedje ook voor het slapen gaan.
   Onze oudste (3) zingt het ook voor zijn zusje (1,5) als we haar Naarden brengen voor haar middag dutje.
   Ik vind het ook heel belangrijk om de kinderen te leren en te betrekken bij alles wat God doet en bij onze relatie met Hem hoort.
   bij ons in de kerk is er voor de dienst ook altijd bidstond, waar we God prijzen, bidden voor de dienst, er wordt in tongen gebeden. Onze kinderen gaan gewoon mee als ze dat willen, het is dan ook prachtig om te zien dat onze zoon er thuis mee bezig is, hij wilde prijzen, hij probeert ook in tongen te bidden prachtig om te zien, en het daagt mij ook uit om me weer meer te verdiepen in de gaven

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *