Ergens in mij schuilt een wereldverbeteraar. Ik zit vol dromen van hoe het anders of beter kan op deze aarde en er poppen voortdurend nieuwe ideeën in me op om de wereld een stukje mooier te maken.

Als het gaat over eenzaamheid, onrecht of problemen in gezinnen: ik wil bijdragen aan mooie veranderingen. Met allerlei soorten vrijwilligerswerk in de kerk, in gezinnen in de buurt of ergens in Afrika. Mijn hart gaat sneller kloppen van mooie projecten en ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen en met ze samen te werken.

Totdat er een nieuwe fase aanbrak in mijn leven: ik werd moeder. Baby 1 vond het prima om overal mee naartoe gesleept te worden, maar baby 2 dacht daar duidelijk anders over. Zelfs thuis was het voor mij een raadsel hoe ik hem in slaap kon krijgen. Het woord ‘slaaptekort’ kreeg nu pas echt inhoud in mijn leven. De energie vloeide uit me weg en ik werd gedwongen om keuzes te maken. In de anderhalf jaar die volgden, schroefde ik mijn activiteiten buitenshuis steeds verder terug. Even geen bruisende acties om anderen te helpen. Ik had meer dan genoeg aan mezelf en deed alles om ervoor te zorgen dat ik er kon zijn voor mijn gezin en mijn werk.

En toen zat deze kleine wereldverbeteraar dus ietwat ongemakkelijk op haar eigen bank in haar eigen huis. De dagen vulden zich met voeden, opruimen, zorgen en sussen. Kleine dingetjes van kleine mensjes verzorgen werd mijn dagtaak. De vraag wat de wereld nodig heeft en wat ik daarin zou kunnen betekenen, verdween naar de achtergrond. Maar soms voelde ik me een beetje schuldig, tekortschieten. Totdat ik een quote onder ogen kreeg van Moeder Teresa, wereldverbeteraar ten top als je ‘t mij vraagt:

‘If you want to change the world, go home and love your family’

Zo, die uitspraak zet mijn dagen even in een ander daglicht! Ik heb liefde voor wat hier voor mijn neus liefde nodig heeft: mijn gezin. Ik geef wat ik kan geven aan mijn man en kinderen en maak het verschil in deze mensenlevens! We zijn gemaakt om liefgehad te worden. Als kinderen opgroeien in een huis van zorg en liefde, verandert dat de wereld.

Dus mama, je dagen vullen zich misschien met kusjes, wasjes, hapjes en slaapjes. Voor je gevoel misschien nietszeggend en klein, maar vergeet niet dat je daarmee groots werk verzet!

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.