Heb je al eens een boek van Joyce Meyer gelezen? Zo niet: zeker doen! Van Power Mama to Power Mama raad ik je aan om bij ‘De zelfverzekerde moeder’ te beginnen. Want Joyce is zeker een Power Mom, waar je een hoop van kunt leren.

Vol enthousiasme neemt Joyce je mee door haar boek. Waar sommige boeken over opvoeding ietwat droog zijn, is dit boek het absoluut niet.  Als moeder heeft zij enorm geworsteld met het moederschap.  Ze was enorm perfectionistisch en dit leverde veel stress en zorgen voor haar en haar gezin op. Ik ben ook een koningin in het zorgen maken. Als een rasechte FBI-agente speur ik mijn gedachten en het wereldwijde web af naar oplossingen voor een probleem. Helaas word ik van zorgen maken geen leuke moeder. Het maakt me negatief en erg onzeker.  Joyce heeft me tijdens het lezen van dit boek aangezet om op een andere manier te handelen en denken.

Onderwerpen die onder andere in dit boek naar voren komen zijn: positief denken én hoe je dat dan doet, bewust worden van wat je zegt en omgaan met schuldgevoel. Hierin haalt Joyce duidelijke Bijbelteksten aan, waardoor je ook echt geactiveerd wordt om zelf aan de slag te gaan.

Ze heeft een –wat wij een typische- Amerikaanse inslag noemen, enthousiast en radicaal. Soms had ik hier wat moeite mee. Echter, na verder gelezen te hebben, weet ze mij toch altijd te overtuigen en aan het denken te zetten.

Joyce wijdt hiernaast ook een hoofdstuk aan het vergelijken van jouw kinderen met anderen, maar ook jezelf met andere moeders. Daar raakt ze zeker een snaar bij mij, want “Kijk eens hoe die andere moeder het allemaal fantastisch op orde heeft, én dat met vijf kinderen! En ik maak er met één al een zootje van!” Joyce reageert hierop met het geweldige antwoord: “Nee, als God blij met jou is, dan mag jij dat ook zijn!

Dit boek is  te verkrijgen via Joyce Meyer Ministeries Volg de Facebookpagina van Joyce voor een dagelijks woord van bemoediging.

 

 

Heidi Bikker | Moeder van Ezra (2) | Getrouwd met Josia | Creatieveling | Levensgenieter | Leest en schrijft graag | Buitenmens | www.heidibikker.nl

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.