‘U bent er vroeg bij dit jaar,’ zeg ik tegen de buurman. Tijdens mijn avondwandelingetje met de hond zag ik de grote kerstboom midden in de kamer staan. De buurman kijkt me aan met een droevige blik en zegt: ‘We kunnen dit jaar wel wat extra licht en warmte gebruiken’.

De volgende dag krijg een appje binnen van mijn vriendin. Snel open ik de foto en ik zie de meest hysterisch versierde kerstboom die ik ooit heb gezien. Eronder staat de tekst: ‘Even wat gezelligheid in deze moeilijke tijd’.

Later loop door het winkelcentrum, waar de mooiste versieringen aan de lantaarnpalen en in etalages te zien zijn. De winkelmedewerker geeft aan dat mensen in deze tijd extra behoefte hebben aan sfeer. Daarom hebben ze dit jaar extra uitgepakt.

Omdat de sfeer ons zo goed doet, helemaal in deze tijd.

Als ik die avond in bed lig, overvalt een verdrietig gevoel me. Het raakt me dat mensen in deze tijd een kerstboom en kerstversiering nodig hebben om zich wat beter te voelen. Dat ze deze spullen nodig hebben voor het licht en de warmte, voor de gezelligheid en de sfeer. 

Ik voel me er verdrietig om omdat je daardoor compleet kan missen waar kerst echt om draait. Om het kindje dat is geboren. Voor mij. Om me het hele jaar door licht en warmte te geven. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn buurman, mijn vriendin en voor alle mensen in dat sfeervolle mooi versierde winkelcentrum. 

Laten we Zijn licht en warmte uitdelen. Juist in deze tijd! 

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 
het eerste lied

Het ontvangen en doorgeven van Gods zegen

Sifra Bekx schreef een prachtig blog over het zegenen van je kinderen, die we hier graag delen. ‘Mam, mam… Je bent vergeten ons te zegenen’, zucht Janoah terwijl we klaar zijn met bidden en Bijbellezen. ‘Oh natuurlijk lieverd, wat goed dat je er nog aan denkt’, zeg...
groeipijn

Groeipijn

Midden in de nacht sta ik op de gang een hek te bouwen van twee lege wasmanden. Blijkbaar niet zo zachtjes als dat ik dacht, want achter mij hoor ik gestommel. ‘Wat doe je?’ zegt mijn man al gapend. ‘Oh, gewoon. Ik vind het maar niks, dat dat traphekje weg is,’...
ontbinden

Ontbinden

Het was een romantisch sprookje, de dertien jaar dat ik mijn leven met Alex mocht delen. We waren in alle opzichten met elkaar verbonden: door de ringen om onze vingers, de gezamenlijke bankrekening, ons geloof in God, maar bovenal door onze kinderen. Tot dat...
gezamenlijke geschiendenis

De kracht van een gezamenlijke geschiedenis

Ik weet niet hoe jouw agenda eruitziet, maar in die van mij is het verjaardagsseizoen weer volop begonnen. Elke week staan er wel weer één of meerdere feestjes gepland. Het ritme van pre-corona lijkt weer helemaal terug, wat ervoor zorgt dat we oude vrienden weer...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.