‘U bent er vroeg bij dit jaar,’ zeg ik tegen de buurman. Tijdens mijn avondwandelingetje met de hond zag ik de grote kerstboom midden in de kamer staan. De buurman kijkt me aan met een droevige blik en zegt: ‘We kunnen dit jaar wel wat extra licht en warmte gebruiken’.

De volgende dag krijg een appje binnen van mijn vriendin. Snel open ik de foto en ik zie de meest hysterisch versierde kerstboom die ik ooit heb gezien. Eronder staat de tekst: ‘Even wat gezelligheid in deze moeilijke tijd’.

Later loop door het winkelcentrum, waar de mooiste versieringen aan de lantaarnpalen en in etalages te zien zijn. De winkelmedewerker geeft aan dat mensen in deze tijd extra behoefte hebben aan sfeer. Daarom hebben ze dit jaar extra uitgepakt.

Omdat de sfeer ons zo goed doet, helemaal in deze tijd.

Als ik die avond in bed lig, overvalt een verdrietig gevoel me. Het raakt me dat mensen in deze tijd een kerstboom en kerstversiering nodig hebben om zich wat beter te voelen. Dat ze deze spullen nodig hebben voor het licht en de warmte, voor de gezelligheid en de sfeer. 

Ik voel me er verdrietig om omdat je daardoor compleet kan missen waar kerst echt om draait. Om het kindje dat is geboren. Voor mij. Om me het hele jaar door licht en warmte te geven. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn buurman, mijn vriendin en voor alle mensen in dat sfeervolle mooi versierde winkelcentrum. 

Laten we Zijn licht en warmte uitdelen. Juist in deze tijd! 

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

Fijne Hemelvaart, wat betekent Hemelvaartsdag?

'Fijne Hemelvaart!' Het is iets wat mijn collega's en ik elkaar toewensen terwijl ik school na een paar uurtjes werken verlaat. Het is woensdagochtend en vanmiddag vertrekken we voor een aantal heerlijke dagen naar een fijne camping in het Oosten van het land.   Maar...
onrust

Onrust die niet weggaat

Daar gaat ze weer naar school. Inmiddels zijn er bijna elke week gesprekken geweest met de juf. Wat is er toch aan de hand? Hoe kunnen we haar helpen? Het zijn vragen waar de school mee worstelt. Het lijkt wel of mijn dochter alles niet even goed begrijpt. We weten nu...
kwijt

Kwijt

‘Kom jongens, Teva’s aan dan stappen we in de bakfiets.' Snel pak ik mijn bankpas, slinger de natte handdoeken over de douchecabine en aai m’n hand door de natte haartjes van mijn blonde mannetjes. Zaterdag vroeg in de avond zoeven we nog even naar het dorp voor een...
niet naakt

Zelfs mijn man mag me niet naakt zien

Dit keer gaat het even niet over een flubberbuik of behaarde benen. Daar heeft mijn man totaal geen moeite mee. “Ik houd van puur natuur”, zei hij al tijdens onze verkeringsperiode. Het gaf me toen al een heerlijk, veilig gevoel dat ik me niet ‘mooier’ hoefde te maken...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.