We hebben vandaag het verjaardagsfeestje van een nichtje gevierd. Drie gezinnen, mooi weer en een zwemvijver. Wat zou hier mis kunnen gaan?

Nou… alles. Bij het woord ‘feest’ gaan er bij onze zoon alarmbellen af. Want hij houdt niet van feestjes omdat die vaak niet kloppen met hoe een feestje er volgens hem hoort uit te zien. Hij kan er niet goed tegen als dingen anders gaan dan normaal en hij vindt het lastig dat het onduidelijk is wat er wanneer gebeurt tijdens zo’n happening. Bovendien houdt hij er al helemaal niet van dat hij na zo’n feestje nog heel lang een eigen afterparty moet ondergaan in zijn hoofd en lijf. Een afterparty vol onrust, met gevoelens van teleurstelling en woede, met hoofdpijn en slaaptekort.

Ik bad van de week voor mijn gezin en ook voor het feestje. En ik kreeg het idee om een steentje neer te leggen juist daar waar ik nu Gods hulp nodig heb. Mijn eigen reminder, gebaseerd op de tekst uit 1 Samuel 7: Toen zette Samuel een steen overeind tussen Mizpa en Sen. Hij noemde die steen: Eben-Haezer . “Want,” zei hij, “tot hier heeft de Heer ons geholpen.”

Tot hier al. Kom op, als Hij ons al tot hier heeft gebracht in ons leven als gezin, waarom zou Hij dan nu stoppen met het geven van wat ik nodig heb? Ik wilde voor mezelf tastbaar maken dat God aan het werk is. Daarom heb ik een steentje neergelegd op meerdere plekken, ook één voor de worstelingen die ik ervaar in het opvoeden van onze speciale zoon.

Vanmiddag verliep redelijk. Maar vanavond thuis verliep het wonder boven wonder perfect. Mijn zoon, die meer voelt dan wat hij kan verwoorden of begrijpen, die meer structuur en duidelijkheid nodig heeft dan haast menselijk gezien mogelijk is om op dagelijkse basis te geven. Die zoon zong liedjes met mij terwijl ik hem douchte. Hij had zich vandaag veilig gevoeld bij mij en het verjaardagsfeestje was goed genoeg verlopen. Uit dankbaarheid daarvoor zong hij voor mij en met mij.

Eben Haezer: tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen. Dit moment wil ik niet meer vergeten en markeren. Morgenochtend ga ik op zoek naar een mooi steentje voor in de badkamer.

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

een lading genade

Een lading genade in mijn boodschappenkar

Ik ben boodschappen aan het doen met mijn peuter van twee. Wij zijn net op vakantie dus ik heb best wat levensmiddelen nodig. Ik loop door een onbekende winkel, dus moet best wel zoeken waar hier de pindakaas, het brood en de spaghetti ligt. Mijn dochter zit in de...
omgaan met kritiek

Omgaan met kritiek op je kind

‘Hij is niet zo gehoorzaam.’‘Hij heeft een korte spanningsboog.’‘Wel een sterk eigen willetje he?’‘Hij houdt wel van grenzen opzoeken.’‘Vandaag heeft hij een ander kindje geduwd.’´Kan hij ook stilzitten?’ Niemand krijgt zoveel (negatieve) feedback als een kind. En...
niet bang voor de dood

Kijk me aan, ik ben niet bang

‘Kijk me aan!’ Ik spreek mijn drie blauwoogjes streng toe, want ik wil er zeker van zijn dat ze geen fratsen uithalen bij de oppas. Die gaat hen straks op bed leggen namelijk. ‘Ben ik duidelijk?’, voeg ik er nog even aan toe. Ik zie mijn kroost knikken. Ik vertrek...
nachtvoedingen

Je bent ‘s nachts niet alleen, mama

‘Haal jij haar even op?’ Ik geef mijn slapende echtgenoot een stootje tegen zijn bovenarm, waarop hij zijn ogen half opent, mij even aankijkt, zich omdraait en weer verder slaapt. ‘Lieverd’, vraag ik, ‘hoor je haar niet?’ Manlief stapt het bed uit om onze dochter op...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.