Het is bijna Valentijnsdag: de dag waarop je in het geheim of uit volle borst mag vertellen dat je van iemand houdt. Natuurlijk: marketingtechnisch een handige dag voor de retail. Maar hoe je het ook wendt of keert: je kinderen zullen zich deze dag bewust zijn dat het Valentijnsdag is, zeker wanneer ze iets ouder zijn. 

Oh jongens, wat houd ik van mijn kinderen. En wat wil ik graag dat ze dat horen, ervaren, en tot in het diepste van hun wezen beseffen. Iedere dag, maar wanneer zich dan ‘de dag van de liefde’ aandient, grijp ik die extra kans dan ook aan. Om die meest waardevolle woorden opnieuw te laten klinken: “Ik houd van jou!” 

God houdt van mijn kinderen. Meer nog dan ik ooit zal kunnen. Meer nog dan ik kan beseffen. Dieper nog dan mijn diepste liefde. En ik verlang ernaar dat mijn kinderen de liefde van God horen, ervaren, en tot in het diepste van hun ziel voelen. Dat ze weten geliefd te zijn, eindeloos en immens geliefd. Elke dag, elk moment van hun leven. 

Brievenbuspost voor je kind

Op Valentijnsdag belanden talloze kaartjes in brievenbussen, mooie plaatjes in mailboxen, en lieve woorden in app-berichtjes. Mag ik je dit jaar uitnodigen om mee te doen op deze manier: laten we een kaartje schrijven naar ons kind. Een Valentijnskaartje. Een liefdeskaartje. Een kaartje waarop je vertelt hoeveel je van je kind houdt (tot aan de maan en weer terug!), en waarop je vertelt hoeveel God van je kind houdt.

Zet het kaartje neer, bij het ontbijtbordje van je kind. Of schuif bij oudere kinderen het kaartje de avond van tevoren zachtjes onder de slaapkamerdeur door, of zet het op het nachtkastje. Laat Valentijnsdag voor je kind beginnen met woorden van liefde – van onvoorwaardelijke, eindeloze liefde. Wat je kind die dag ook gaat meemaken, er ligt een basis van waarderende en liefdevolle woorden. 

Gezinscultuur

Een gezinscultuur creëren en daarin waardevolle tradities opnemen, is een kostbaar stukje geloofsopvoeding. Tradities kunnen een middel zijn om belangrijke waarden door te geven. Wat een mooie traditie kan het zijn om te zoeken naar manieren om de liefde voor je kinderen hoorbaar, zichtbaar, en tastbaar te maken. Niet alleen op Valentijnsdag – maar als die dag dan toch bestaat, kunnen we dat net zo goed met beide handen aangrijpen: Valentijnsdag als traditie om woorden te geven aan jouw liefde voor je kind, en Gods stem daarin te laten meeklinken. 

Doe je mee? Enneh… ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het ook zelf steeds weer nodig om te horen en te ervaren dat ik eindeloos geliefd ben. Dus als je toch kaartjes aan het schrijven bent, misschien is een kaartje aan jezelf dan ook helemaal niet zo’n slecht idee.  

Erika schrijft over haar zoektocht naar het goede in geloofsopvoeding en het leven op www.zoekennaarhetgoede.nl Ook heeft zij een Facebookpagina: https://www.facebook.com/Mosterdzaadjes/

Foto: pixabay, Skeeze

Erika schreef ook het boek Mosterdzaadjes, waarin zij tips geeft over geloofsopvoeding en het creëren van mooie gezinsmomenten. En YES! Dit boekje is weer te verkrijgen in de webshop! Klik op de foto voor meer info over het boekje. 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.