Ik ben boodschappen aan het doen met mijn peuter van twee. Wij zijn net op vakantie dus ik heb best wat levensmiddelen nodig. Ik loop door een onbekende winkel, dus moet best wel zoeken waar hier de pindakaas, het brood en de spaghetti ligt.

Mijn dochter zit in de winkelwagen. Ze heeft echter geen zin om daar de hele tijd in te blijven zitten. Ze weet zich in een mum van tijd uit het zitje te worstelen en staat er gevaarlijk bovenop. Oké, ik besluit haar eruit te tillen en dan maar lopend met haar door de winkel te gaan voordat er ongelukken gebeuren. Ze wil alleen op onderzoek uit, want voor haar is deze winkel ook nieuw.

Laat dat maar aan een 2-jarige over. Ze rent als een dolle door de winkel en de moed zakt me aardig in de schoenen om deze winkelexpeditie tot een goed einde te brengen. Ik waarschuw dat ze bij me moet blijven.

Ik kan net zo goed tegen de pakken havermout kletsen.

Met de minuut voel ik mij een slechtere moeder worden, die haar kind als loslopend wild door de winkel laat lopen. Ik voel ogen in mijn rug priemen. Nou ben ik ondertussen wel een beetje gewend aan die blikken met een uitdagende peuter, maar vandaag ben ik ook gewoon enorm moe. De tranen schieten in mijn ogen.

Even later lopen we een pad verder en uit het niets begint mijn peuter heel hard te zingen: ‘Gezegend is Hij die komt in de naam, die komt in de naam van de HEER’. En nee, ze houdt zich niet in qua volume en zingt dat het een lieve lust is. Iedereen die in de buurt staat, kan duidelijk horen wat ze zingt. Een oudere dame in een scootmobiel geniet zichtbaar van mijn dochter. Opnieuw heb ik tranen in mijn ogen, alleen dit keer met een gevoel van dankbaarheid en vreugde.

Heer, U bent zo genadig voor mij en wat ben ik toch dankbaar voor haar in mijn leven en dat ze op deze jonge leeftijd over U mag zingen. Hoe erg ik me ook voelde falen als moeder daar in dat gangpad tussen de flessen wijn en de chips, Uw liefde faalt nooit. Ik mag best wat milder voor mezelf zijn. Denkbeeldig stapel ik mijn winkelwagen vol met een lading van Gods genade. En die hoef ik niet op de band te leggen en te betalen, want Hij heeft 2000 jaar geleden die rekening al voldaan. Met een nog altijd zingende peuter en een dosis dankbaarheid verlaat ik de winkel en stap terug in vakantiemodus.

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

Ik verwacht te veel van mezelf

Ik ben moe. Intens moe. Corona heeft na twee jaar uiteindelijk ook bij ons gezin aangeklopt. Eerst testte ik positief, een dag later mijn echtgenoot en weer een dag later was zoonlief aan de beurt.  Ik ben er een week flink ziek van geweest. Keelpijn, hoofdpijn,...

Fijne Hemelvaart, wat betekent Hemelvaartsdag?

'Fijne Hemelvaart!' Het is iets wat mijn collega's en ik elkaar toewensen terwijl ik school na een paar uurtjes werken verlaat. Het is woensdagochtend en vanmiddag vertrekken we voor een aantal heerlijke dagen naar een fijne camping in het Oosten van het land.   Maar...
onrust

Onrust die niet weggaat

Daar gaat ze weer naar school. Inmiddels zijn er bijna elke week gesprekken geweest met de juf. Wat is er toch aan de hand? Hoe kunnen we haar helpen? Het zijn vragen waar de school mee worstelt. Het lijkt wel of mijn dochter alles niet even goed begrijpt. We weten nu...
kwijt

Kwijt

‘Kom jongens, Teva’s aan dan stappen we in de bakfiets.' Snel pak ik mijn bankpas, slinger de natte handdoeken over de douchecabine en aai m’n hand door de natte haartjes van mijn blonde mannetjes. Zaterdag vroeg in de avond zoeven we nog even naar het dorp voor een...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.