Ik lig lekker mezelf te zijn in bed. Als je nog niet helemaal wakker bent, dan lukt dat zo geweldig. Ik stink uit m’n mond, heb slaapstrepen in m’n gezicht. Uiteraard ligt er een kind in mijn buurt. Het is tenslotte al 6.00 uur. Ik hoor een diep tevreden geeuw naast me. Gevolgd door: ‘Mmm… mam’. Vervolgens wurmt hij zich nog eens extra tegen me aan. En dan klinken die woorden, die me direct uit deze heerlijke staat laten ontwaken. ‘Wat heb je toch een lekker blubberlijfje.’

Wát?! Hoor ik dat nu goed? Fijn dan. Ik ben net 15 kilo lichter. Waar doe ik het allemaal voor?, vraag ik me af.

Ik denk nog eens even na over wat mijn kind me nu net heeft verteld. Zou het ook een compliment kunnen zijn? Ineens realiseer ik me dat God lichamen óók heeft gemaakt met een bepaald doel. Het lichaam van Doutzen Kroes is duidelijk gebouwd om als model de creativiteit van anderen extra mooi uit te laten komen. Het lichaam van Marrit Leenstra is gemaakt om heel hard te kunnen schaatsen. Mijn lichaam is – in elk geval om 6.00 uur ’s ochtends – bedoeld om warmte en liefde uit te delen aan mijn kids.

Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim – Psalm 139:15 (NBV)

Ineens vind ik het prachtig dat het moment waarop mijn lichaam werd gevormd, zo één is met wie ik ten diepste ben. De Bijbeltekst spreekt van ‘mijn wezen’. De Dikke van Dale legt dat woord uit als ‘het essentiële; dat wat iemand of iets maakt tot wat die persoon of die zaak is, het belangrijkste kenmerk van iemand of iets’.

Doutzen is meer dan mooi, Marrit meer dan snelheid en ik ben meer dan een warm blubberlijfje. Maar het hoort wel bij wie ik ben en het mag er ook zijn. Mijn eerste dag als goed rentmeester over mijn lichaam kan beginnen. Prijs de Heer uit volle borst.

Hoe kijk jij naar jezelf?

God heeft je naar Zijn beeld geschapen en je bent goed zoals je bent! Moeilijk te geloven? Laten we die waarheid dan nog even onderstrepen met 5 Bijbelteksten waarin God duidelijk laat zien dat je er mag zijn als mama. Met wallen tot op je knieën door gebroken nachten en een buik die wat minder in shape is dan voordat je moeder werd.

  • Want Ik, de Heer, ben je God. Ik ben de Heilige God van Israël, je Redder. Ik heb Egypte, Ethiopië en Seba als losgeld gegeven in ruil voor jouw leven. Omdat Ik je kostbaar vond, heb Ik jou uitgekozen. Ik houd heel veel van je. Daarom geef Ik mensen als losgeld voor jou. Ik geef volken in ruil voor jouw leven. Jesaja 43 :3-4
  • Als ik zie hoe mooi de sterrenhemel is, als ik kijk hoe prachtig U de maan en de sterren heeft gemaakt, dan vraag ik mij af: “Hoe kan het dat U aan de mens denkt? Hoe kan het dat U Zich met hem bezighoudt?” U heeft hem een iets lagere plaats gegeven dan de engelen. Maar U heeft hem ook grote eer en macht gegeven. Psalm 8: 4-6
  • Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder. Ik weet dat heel goed. Psalm 139:14
  • Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie. Jeremia 29:11
  • Want God heeft ons gemaakt. En Hij heeft ook Zelf in Jezus Christus nieuwe mensen van ons gemaakt. Nu kunnen we voor Hem de goede dingen doen die Hij van tevoren al voor ons had bedacht. Efeziërs 2:10

 

Dit blog is eerder geplaatst in februari 2017. 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.