Zij is bewust thuisblijfmoeder. Zou ik dat ook niet moeten doen? Of… zij is altijd zó vriendelijk en spontaan tegen andere mensen. Daar zou ik ook wel een beetje meer van willen hebben.

Vergelijken, ik ben er goed in. Herken je dat?

Ook in ons geloofsleven kunnen er momenten zijn dat we jaloers worden op een ander. Omdat je vriendin zo dicht bij God lijkt te leven en Zijn stem zo helder weet te verstaan. Omdat zij stappen in geloof durft te zetten. Omdat ze zo makkelijk deelt op haar werk wat God voor haar betekent. Omdat… vul zelf maar in.

Als ik niet oppas, kan ik zomaar het gevoel krijgen dat God op bepaalde mensen een streepje voor lijkt te hebben.

Maar is dit terecht? Vorige week zondag hoorde ik hier een mooie vergelijking over. Een stel vertelde tijdens de preek dat zij van zijn ouders oude gouden ringen kregen om deze om te laten smelten tot nieuwe trouwringen voor hun aanstaande huwelijk. Echter was hen opgedragen aan de juwelier te vragen wat de waarde van dit goud was, zodat de ouders een evenredig bedrag aan hun andere kinderen konden schenken. Dit voorbeeld werd gebruikt om te illustreren dat dit ook zo werkt bij God. Hij wil geen kinderen voortrekken.

Lieve mama’s, in de brief van Paulus aan de gemeente van Efeze lezen we het volgende:

‘Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus, omdat Hij ons vóór de grondlegging van de wereld in Hem uitverkoren heeft, opdat wij heilig en smetteloos voor Hem zouden zijn in de liefde.’ (Efeze 1:3-4 HSV)

Hij heeft ons gezegend met alle geestelijke zegen in Christus. Welke zegeningen zijn dat dan? Het vervolg van dit Bijbelgedeelte noemt er een aantal, namelijk:

  • Hij heeft ons uitgekozen voordat Hij de wereld maakte (vers 4);
  • Hij wilde dat we bij Hem zouden horen en Zijn kind zouden worden (vers 5);
  • Hij heeft ons gered door het bloed van Zijn Zoon, omdat Hij zoveel van ons houdt (vers 6 en 7);
  • Hij heeft ons Zijn wijsheid gegeven (vers 8);
  • God heeft ons Zijn Heilige Geest gegeven en wij dragen Zijn eigendomsstempel (vers 13 en 14).

Deze zegeningen mogen wij ons allemaal toe-eigenen. Geen enkele uitgezonderd!

Als we kijken naar de laatste zegening, de belofte van de Heilige Geest, lijkt het wel eens of God meer spreekt tot anderen dan tot jou. Maar ook voor deze zegen geldt dat iedereen er evenveel aanspraak op heeft. De manier waarop verschilt echter wel eens. Maar is dat niet erg logisch? Ik geef mijn dochters namelijk ook niet altijd alle drie exact hetzelfde. Ik luister soms naar hun specifieke wens of kijk naar wat zij nodig hebben. Dat doe jij vast ook! Zou de Vader niet op dezelfde manier werken?

Denk nog even aan het voorbeeld van de trouwringen. Het stel kreeg nieuwe omgesmolten ringen. Wellicht kreeg een broer van zijn ouders diezelfde waarde ‘handje contantje’ uitgekeerd. En misschien kreeg de zus wel een waardevol schilderij als erfstuk. De cadeaus waren allemaal evenveel waard, maar per persoon verschillend.

Lieve moeder, vergeet niet dat Hij weet wat jij specifiek nodig hebt vandaag. Vergelijk niet met een andere moeder, maar vraag Hem er maar om. Hij ziet jou en jouw verlangen en Hij smelt dit om tot een prachtig cadeau!

Foto: Angelina, Free photos

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.