Voor mij was het woord genade een heel bekende term. Een term die ik vaker in de kerk had gehoord en normaal voor me was. Echter kwam ik er een paar jaar geleden achter dat ik die genade vooral toepaste op de ander en niet op mezelf. In het schenken van genade aan anderen ben ik een stuk beter, maar tegen mezelf was ik heel streng. En als ik eerlijk ben, blijft het een uitdaging om wat liever te zijn voor mezelf. Maar ik merk dat God zo graag wil dat we Zijn genade laten stromen in ons leven.

“Ik geloof dat het elke dag Pasen zou kunnen zijn, want genade is er altijd.”

Tijdens de paasdagen hebben we stilgestaan en nagedacht over wat Jezus voor ons heeft gedaan: een bijzondere tijd en ontzettend waardevol om dit te blijven gedenken. Maar ik geloof dat het elke dag Pasen zou kunnen zijn, want genade is er altijd. Het kruis betekende de omkering in de geschiedenis. Vanaf dat moment Zijn wij rechtvaardig geworden. De prijs is betaald en het is volbracht door het offer van Jezus.

In Romeinen 3:22-24 staat in de NBV:

God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost.

God schenkt ons vrijspraak

Ons geloof in Hem maakt ons vrij van elk oordeel. Wauw, wat betekent dit veel! Zijn genade betekent niet alleen dat onze zonden vergeven zijn, maar dat wij de kracht krijgen om te leven zoals Hij wil. Het is de bron die ons de kracht geeft om te delen vanuit Zijn overvloed. En nee, genade is niet makkelijk of goedkoop. Jezus gaf Zijn leven voor ons! Hij verlangt ernaar dat je gaat leven vanuit Zijn opstandingskracht.

Een beetje minder streng zijn is heel erg oké. Want lief zijn voor jezelf als moeder is heel belangrijk. Daarin mogen we een voorbeeld zijn in onze gezinnen.

Deze week wil ik samen met jullie nadenken hoe we Zijn genade meer kunnen toepassen in ons leven en in ons gezin. Doe je mee?

Be blessed!

De Weekly Devotional is een onderdeel van het Mom Squad Membership. Als member krijg je toegang tot onze besloten community, krijg je wekelijks een Weekly Devotional met dagelijkse overdenkingen, maandelijks een e-magazine, twee keer per jaar het nieuwste #powerbook gratis op de mat, korting op events, masterclasses en coaching. Bovenal word je onderdeel van een beweging moeders die met elkaar (online en offline) wil delen en bidden. Dat is wat een squad is: support voor elkaar!

Word je voor 9 mei Mom Squad Member? Dan krijg je een vet welkomstpakket t.w.v. €65,- cadeau met het Dank & Gebedsboek, twee sets van de nieuwste Mom’s Prayer Challenge en het nieuw uit te komen #powerbook In verbinding. Check meer info en voorwaarden in onze shop of meld je gelijk aan via onderstaande knop!

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.