Ik moet iets eerlijk bekennen. Soms voel ik me bijna een sloofje in het gezin. Mijn ene dochter staat al om 4.30u op. De dag verloopt al aankledend, ontbijt serverend, lunchtrommel makend, borstvoedend, meer eten serverend. En wacht, moeten ze alweer eten? Moeten ze echt weer in bad? Moet dat haar weer gedaan worden? Waar is die pyjama? Waar heb je ‘m gelaten?

‘Ik heb dorst.‘
‘Ik heb honger.‘
‘Mama kijk naar me wanneer ik speel.‘
‘Mama bouw een toren.‘
‘Een huis dan?’
‘Mama ik heb weer honger.’
‘NEEEEE ik wil m’n haar niet doen!’
‘Neeee ik wíl geen kleren aan!’
‘Nee ik wil niet dát shirt.’

“Kinderen zijn een geschenk van God, de vrucht van de schoot is een beloning van God.” (Psalm 127:3)

Ha.

Op die momenten heb ik Gods woorden nodig. Ik wil niet met het gevoel van sloofje zijn naar mijn kinderen kijken. Want ik ben geen sloofje. Ik ben een moeder. Een kind van God. Dochter van de Allerhoogste.

God ziet alles. Ook al voel ik me niet gezien, God ziet mij. Zoals Hij alle haren op mijn hoofd kent, zo kent Hij ook alle gesmeerde broodjes pindakaas. Hij ziet alle wasbeurten. Hij ziet alle pogingen tot het vinden van een pyjama. Hij ziet alle hectiek, alle drama, alle chaos.

Hij houdt van mij midden in die hectiek. Midden in de chaos. Midden in de drama.

Hij wist wat Hij deed toen Hij moeders maakte. En Hij zegt tegen ons allemaal:

Je bent goed genoeg. Jij bent de beste moeder voor je kinderen. Ik heb je uitgekozen want jij bent de beste match. Ik zie je moeite, je worstelingen en je slapeloze nachten. En ik zie ook je blijdschap, je liefde en je harde werken. 

Je doet het fantastisch en je bent goed genoeg.

Midden in mijn chaos kwam de beste tip van Hem zelf: “Leer te houden van de chaos. In de chaos. Net zoals ik doe bij Mijn kinderen. Leer lief te hebben in elke omstandigheid.”

Gewoon een moeder? Niet gewoon een moeder dus. Een moeder met de Koning van het heelal aan haar zijde.

Foto: Pixabay

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.