” When you’re good at something just go and do a lot of it” Joyce Meijer

Om de dag goed te beginnen luister ik in de ochtend graag naar een podcast. Soms Joyce. Soms David de Vos en soms Corrie ten Boom. In de bus, op weg naar mijn werk heb ik hier tijd voor. Helden vind ik dit. Bovenstaande leus komt van Joyce. Deze zette mij aan het denken.

Ik heb de luxe en soms het probleem dat ik over veel dingen enthousiast ben. Wanneer er in een vergadering gevraagd wordt wie dit jaar de Paasviering vorm wil geven op de afdeling, dan moet ik me bedwingen niet direct mijn hand in de lucht te steken. Een vlinder, noemde een collega mij eens gekscherend. Gelijk had ze. Ik deed van alles en nog wat en miste daarin de focus. Toen mijn man en ik zes jaar geleden in het huwelijksbootje stapten drong het tot me door. Ik deed veel te veel. 

Ik weet nog goed dat ik na een nachtelijke vlucht met mijn veel te volle koffer naar mijn studie sjeesde. Ik had een supervisie en ik werd flink onder de loep genomen. De tranen leken niet te stoppen. In de afgelopen zes jaar ben ik vooral heel veel dingen niet gaan doen. Nee zeggen, bah. Een lieve vriendin zei destijds tegen me: “God houdt ook nog van je wanneer je een jaar lang kopjes thee drinkt”. Ik vond het maar moeilijk te geloven. Door drie pittige zwangerschappen, het verlies van een van hen en het prille moederschap kon ik niet anders. Een soort gedwongen retraite.

Nu begrijp ik wat mijn vriendin zei. God heeft geen haast. Al die dingen waar ik enthousiast van word mag ik nu langzaamaan weer oppakken. Zingen, schrijven, mijn werk als kinder- en jeudtherapeut. Al is er wel iets veranderd. Ik stap niet meer vanuit mijn impulsiviteit in iedere uitdaging die op mijn pad komt maar zoek eerst God voordat ik mij ergens instort. 

Dus ja, doe dat waar je goed in bent en doe er veel van. Toch zou ik eraan willen toevoegen: Sta stil, zoek God en vanuit daar kun je gaan doen wat Hij op je hart legt.

Foto: Just Jet Fotografie & Styling

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.