Goede voornemens 2022

Weekly Devotional week 2, 2022

De Weekly Devotional is onderdeel van ons Mom Squad Membership. Wil jij dagelijkse, bijbelse bemoediging? Twee keer per jaar een tof pakketje thuis ontvangen? Een plek waar je met gelijkgestemden online kunt delen? Of gewoon onze missie ondersteunen? Word dan member!

Aan het begin van dit nieuwe jaar maken veel mensen nieuwe plannen en hebben ze goede voornemens. Veel van deze voornemens zijn gericht op ons lichaam. We willen gezonder eten, meer sporten en afvallen. Misschien heb je wel plannen om een studie te gaan doen of een cursus te volgen om je intellectueel te ontwikkelen. Ook kunnen we verlangen ons karakter te verbeteren door minder snel boos te worden, geduldiger te zijn naar de kinderen, meer discipline te hebben en ga zo maar door. 

Allemaal hele goede dingen op zichzelf, maar hebben wij ook al gedacht aan plannen om onze geest te ontwikkelen en te voeden? 

Vaak zijn we vooral bezig met het ontwikkelen of voeden van ons lichaam en onze ziel, maar vergeten onze geest te voeden. Deze drie staan in verbinding met elkaar en hebben invloed op elkaar. Het is belangrijk om deze drie onderdelen van ons zijn te voeden zodat er een goede balans is tussen geest, ziel en lichaam. 

Hoe kunnen wij onze geest voeden? Daar wil ik deze week met jullie over nadenken. Tijd met God doorbrengen is essentieel om staande te blijven en Hem steeds beter te leren kennen. 

Ik geloof dat God er zo naar verlangt dat we bij Hem komen, aan Zijn voeten te zitten en een dieper niveau van verbinding met Hem te krijgen.  

Be blessed!

Lees Mattheüs 6:33  

Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven. 

In ons leven als moeder zijn we vaak bezig met plannen. We plannen alle schoolactiviteiten, sportclubs, speeluitjes, werkafspraken, verjaardagen, enzovoort. Onze agenda staat vaak vol met allerlei bezigheden. In de vakantie lukt het redelijk om onze agenda niet vol te laten stromen en de lockdown waar we nu inzitten helpt daar nog een handje aan mee.  

Maar zodra de meeste dingen weer kunnen is onze tijd snel gevuld. Het is zo belangrijk om God de eerste plaats te geven in ons leven. Geef Hem prioriteit door echt tijd vrij te maken om met Hem bezig te zijn en onze geest te voeden. Dat kan door bijvoorbeeld te lezen uit de Bijbel, te bidden, preken te luisteren, boeken te lezen of te aanbidden. 

Verwacht overigens niet hetzelfde van jezelf als toen voor je kinderen had. Dat kan namelijk niet. Vind een nieuwe manier van tijd met God doorbrengen, door de dag heen en zet een kruis door je agenda op momenten dat je écht de verdieping in wilt. Dan wordt het haalbaar.

Reflectie:
Plan jij bewust tijd in je agenda voor God?
Waardoor word jij het meest afgeleid als je tijd wilt nemen voor God? Wat zou je kunnen doen om tijd doorbrengen met God een groter onderdeel van je leven te maken?

Gebed:
Heer, ik verlang ernaar om meer tijd met U door te brengen. Geef mij inzicht hoe ik mijn tijd beter kan besteden en bewust te kiezen om hier prioriteit aan te geven. Geef mij creativiteit in mijn denken voor het besteden van mijn tijd in mijn gezin. 

De Weekly Devotional is onderdeel van het Mom Squad Membership. Members ontvangen niet alleen veel voor hun eigen (geloofs)ontwikkeling als moeder, maar ondersteunen ook Power to the Mama’s financieel. We kunnen niet zonder nieuwe members om onze missie ook in 2022 voort te zetten. Doe jij mee?

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.