Mijn man en ik zitten samen te ontbijten aan de eettafel. Ik houd mijn hand omhoog. “Het doet hier zeer”, zeg ik. Ik wijs naar mijn handpalm. “Daar heb ik over gelezen!”, reageert hij, “Dat heet een WhatsApp-duim!” Geschrokken zeg ik: “Even googelen, hoor.” En ik pak mijn telefoon. “Au!” Mijn man schiet in de lach: “Zie je wel!”

“Kom”, zegt mijn man, “ik ga onze telefoons tot 12.00 uur verstoppen. Onder protest lever ik hem in. Mijn ogen moet ik dicht doen. Terwijl ik giechelend met mijn handen voor mijn ogen zit, loopt mijn man de woonkamer door. Uit allerlei hoeken hoor ik verdachte, misleidende verstopgeluiden.

De rest van de ochtend lijk ik wonderbaarlijk genezen van mijn WhatsApp-duim. Ik rommel wat in de tuin. Ik heb volledige aandacht voor mijn lieve minimensje. In het zonnetje lees ik in een tijdschrift. We hebben zowaar eens tijd om samen uitgebreid te lezen in de Bijbel.

Sinds de kleine er is, staat stille tijd helaas op een laag pitje. Tijd voor mijn telefoon heb ik dan weer wel. Is God dan minder belangrijk dan mijn telefoon? Zeker niet, maar misschien ben ik wel ietwat verslaafd aan dat ellendige apparaat.

Om 12.00 uur krijg ik ineens mijn telefoon in mijn handen gedrukt. Ik was dat ding helemaal vergeten. Uit het oog, uit het hart. Blijkbaar. Ik leg hem aan de kant en ga verder met waar ik mee bezig was. Uit mijn ooghoeken zie ik een knipperend lichtje: meldingen! Snel grijp ik naar mijn telefoon. Ik check alles wat er maar te checken valt: E-mail, WhatsApp, Facebook, Instagram. Ik hoor amper dat mijn man aan mij vraagt of ik mijn telefoon gemist heb. “Hè, wat? Nee hoor,” antwoord ik afgeleid terwijl ik Pinterest open. Mijn duim voel ik weer.

Later lees ik een interessant artikel over offline zijn. De mens gebruikt zijn smartphone gemiddeld anderhalf uur per dag. Dat vind ik veel. Ik ben niet de enige, zo blijkt uit het artikel. Veel mensen willen bewuster omgaan met hun telefoon. Ze instaleren bijvoorbeeld apps die zorgen dat je een tijdje niks kan doen op je smartphone. Wil jij er ook wat bewuster mee omgaan? Forest is een leuke app. Als je een half uur je smartphone niet gebruikt, groeit er in die tijd een boompje op je scherm. Die kun je planten en hiermee kun je een heel bos bouwen. Gebruik je je telefoon dan toch, dan is je boompje weg.

Terwijl ik een boom laat groeien, heb ik ineens een half uur de tijd voor leuke en fijne dingen. Een boom opzetten met mijn man en kindje. Of met God. Ik kan lezen, wandelen, een leuk recept uitproberen, een tekening maken. Even WhatsApp checken. Oeps, weg boompje!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.