Met een gezicht dat op onweer staat, stappen we het restaurant binnen. Wat het begin van een leuke avond samen had moeten zijn, blijkt een uitbarsting van opgelopen irritaties. Irritaties over huishoudelijke taken, telefoontjes onder het eten en ga zo maar door. We ploffen neer aan onze tafel en zijn drukker met onze telefoon dan met elkaar.

Snel maak ik een fotootje van de mooi gedekte tafel. Instagram. #DateNightMetDeLiefste. #GezelligSamenWeg.

Terwijl ik dit blog schrijf schaam ik me een beetje. Snel bedenk ik of ik nog een ander voorbeeld kan vinden. Iets minder pijnlijk, om mezelf nog een beetje te sparen. Maar ja, daar gaat deze blog nu eenmaal over. Insta-perfect.

Als ik door mijn eigen profiel scrol, betrap ik mezelf erop dat mijn leuke plaatjes echt geen realistische afspiegeling van mijn leven zijn. En weet je, dat geeft ook niet! Ik word blij van lieve lachende kinderen, vakantiekiekjes of een mooi interieur. Het inspireert me!

Maar is er ook een andere kant. De momenten dat het iets anders met mij doet. Plaatjes van een nieuwe badkamer, parelwitte stranden en een kiekje vanuit de sportschool. Voor ik het weet voel ik me jaloers of heb ik het idee dat ik vandaag tekort geschoten ben.

Op deze manier vergeet ik soms een beetje dat het leven op Instagram of Facebook niet het echte leven is. Mijn leven is namelijk een tikkie minder perfect. Maar laat ik mijn imperfecte leventje wel zo graag aan iedereen zien? Of ga ik liever voor de leuke plaatjes, met nog een mooie filter erover?

En God? Laat ik mijn hart wel echt zien aan God? Of poets ik dat liever ook een beetje op? Terwijl ik dit bedenk schaam ik me weer een beetje. Voor het oppoetsen van mijn profiel, voor mijn jaloezie, en vooral voor het oppoetsen van mijn hart. Want als er Eén is aan wie ik alles mag laten zien, zonder filter, is het God wel! Hij weet dat het vandaag niet lukte om geduldig te zijn. Dat sommige kasten uitpuilen van de rommel en dat die #DateNightMetDeLiefste helemaal niet zo super was. Wie kent me beter dan mijn Hemelse Vader? Daar kan geen Insta-filter of photoshop tegenop.

Dus dames, doen jullie mee? Af en toe dat filter eraf. Voor elkaar en voor God! Laat je echte eerlijke leven zien aan elkaar en aan Hem. Maar… blijf daarnaast ook de mooie plaatjes delen, want zo deel je ook een beetje van jouw geluk!

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.