Een paar weken geleden kwam er op mijn werk iets nieuws langs, iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. In eerste instantie vlamde mijn enthousiasme op, maar die bekoelde enkele minuten later al omdat ik mezelf afvroeg: kan ik dit wel, ben ik wel goed genoeg om dit te doen?

De vraag of je goed genoeg bent of dat je het goed genoeg doet dringt zich steeds vaker aan ons op, ik zie de laatste tijd steeds meer posts op social media voorbijkomen over het Imposter Syndrome. Mensen zijn bang ontmaskerd te worden, dat ze niet zo perfect, geleerd, kundig zijn zoals iedereen van ze denkt.

Misschien voel je je niet goed genoeg in wat je doet als moeder. Misschien zijn er specifieke taken waarin je bang bent te falen. Je kunt je ook niet goed genoeg voelen op je werk, als vrouw, als vriendin of dochter. Ik heb in elk geval op elk van die vlakken weleens momenten dat ik me serieus afvraag of ik wel goed genoeg ben. Want kijk die andere moeder eens met haar verzorgde kroost, die collega met dat veel betere idee of die vriendin die super betrokken is.

In het boek ‘Durf te leiden’ van Brené Brown, schrijft ze:

Dat we niet voldoen aan bepaalde prestatienormen betekent nog niet dat we geen talenten en gaven hebben die alleen wij te bieden hebben.

Wow. En dat is precies hoe we bedoeld zijn. Ik met míjn gaven en talenten. Uniek. Jij met welke talenten en gaven jij gekregen hebt. Ook uniek.

Deze week wil ik met je duiken in het thema ‘meer dan genoeg. Want al voelen we ons vaak niet goed genoeg, we zijn het wél. Omdat Hij ons zo ziet. Lees je mee?

De Weekly Devotional is onderdeel van het Mom Squad Membership. Elke week krijg je zeven korte overdenkingen om je te helpen dicht bij God te blijven. Op maandag lees je de overdenking altijd op ons blog, met regelmatig een stukje dagtekst dat we willen delen. Meer weten over wat je nog meer krijgt als je Mom Squad Member bent? Check het hier! 

 

MAANDAG:

Lees Genesis 1:31

En God keek naar alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed. 

Na elk nieuw onderdeel dat God schiep zag Hij dat het ‘goed’ was. Maar de dag dat Hij de mensen had geschapen zag Hij dat het ‘heel goed’ was.

Wat is goed genoeg? In de Van Dale wordt ‘genoeg’ omschreven als: zoveel als nodig is.
Alles wat God schiep was ‘goed’, maar met de mens erbij was het ‘heel goed.’ We zijn dus niet ‘goed genoeg’. We zijn veel meer dan dat. We zijn de kroon op de schepping. Jíj bent de kroon op Zijn schepping. God ziet dat jij heel goed bent.

Maar misschien zie je dat zelf nog niet. Door wat je hebt meegemaakt of door welke overtuigingen je hebt opgebouwd in je leven tot nu toe. Ik hoop en bid je toe dat je jezelf door Zijn ogen mag gaan zien. Hij ziet wie je bent. Hoe je bedoeld bent. Uniek. Geliefd. Meer dan genoeg. 

Reflectie:

  1. Welke karaktereigenschappen vind jij mooi aan jezelf?
  2. Zijn er vlakken waarop je jezelf tekort vindt schieten? Vind je jezelf op een bepaald gebied ‘niet goed genoeg’?
  3. Welke plek mag God in deze gedachten en gevoelens innemen? Heb je het met Hem gedeeld?

Gebed:

Dank U wel dat U mij gemaakt heeft. Helemaal zoals U voor ogen had, met alles wat ik ben en heb. Wilt U met mij aan de slag gaan? Dat ik mag gaan zien wat U in mij ziet. Dat ik mijn waarde mag gaan zien.

Meer lezen? Word Mom Squad Member! Vanaf nu met bizar leuke zomeractie ter ere van ons 5-jarig bestaan!

De Weekly Devotional is een onderdeel van het Mom Squad Membership; hét membership voor moeders die bemoedigd willen worden met Gods Woord & Waarheid, die steengoede tips en informatie van professionals willen, twee keer per jaar een tof pakket met boeken in de bus willen ontvangen én met korting willen genieten van onze evenementen.

Daarnaast biedt onze exclusieve member omgeving de mogelijkheid om online makkelijk met andere moeders te verbinden. Steeds meer moeders in de community stellen vragen aan elkaar, bidden voor elkaar en raken geïnspireerd door elkaar. Zo tof! Word je voor 15 juli 2021 member? Dan krijg je niet alleen het #powerbook In verbinding, maar ook het #powerbook Maskers af én twee setjes Mom’s Prayer Challenge cadeau ter ere van ons 5-jarig bestaan. Dat is een welkomstpakket van ruim €60,- Je kunt kiezen voor per maand of per jaar betalen. Lees hier meer info of meld je hieronder gelijk aan.

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.