Ik wil niet uit de Bijbel lezen. Bijbellezen is saai.Mijn 6-jarige zoon windt er geen doekjes om. Als ik na het avondeten een stukje uit de Kinderbijbel wil voorlezen, klaagt hij steen en been. Hij wil veel liever met zijn nieuwste Transformer spelen. Die kan hij van een robot in een straaljager veranderen. Dát is pas spannend! 

Transformers, Transformers en nog eens Transformers. Het lijkt wel het enige wat hem momenteel interesseert. Hij heeft drie verschillende exemplaren en vindt het heerlijk om ze in een auto, vliegtuig of vrachtwagen te veranderen. En weer terug. Ter afwisseling speelt hij ook nog wel eens met zijn lego. Maar dan liefst in combinatie met zijn huidige passie. Zo is hij nu samen met papa aan een volledige stad van legoblokjes voor zijn Transformers bezig.

Na het Bijbellezen werken ze er nog wat verder aan. Ik smelt ter plekke bij de aanblik van vader en zoon die zo eensgezind in hun spel opgaan. En eerlijk is eerlijk: handig is het ook wel. Want het geeft mij even de tijd om iets anders te doen. Terwijl ik een stapel was opvouw, hoor ik zoonlief zijn vader het hemd van het lijf vragen. Welke verschillende Transformers zijn er? Waarin kunnen ze veranderen? Welke is de goede? En welke hoort bij de slechten?

Papa is namelijk een kenner. Hij deed vroeger ook niets liever dan met zijn Transformers spelen. En dat is nog altijd niet veranderd, denk ik glimlachend.

Ik worstel met een hoeslaken. En probeer ondertussen te bedenken hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn zoon wat meer interesse in de Bijbelverhalen toont. Ineens krijg ik een ingeving: een nieuwe Kinderbijbel! Met mooie, eigentijdse tekeningen. En aangepast taalgebruik. Want nu ik er eens kritisch over nadenk, moet ik toegeven dat de Kinderbijbel uit mijn jeugd die we nu gebruiken, wel wat oubollig is. Op het saaie af zelfs. Dus ik kan hem niet helemaal ongelijk geven.

Dezelfde avond nog duik ik het internet op. Met toenemende verbazing zie ik de ene na de andere prachtig vormgegeven kinderbijbel voorbijkomen. Wat een keuze! Omdat ik geen flauw idee heb welke ik moet kiezen, vraag ik een paar vriendinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie om advies. Na een paar reacties is de keuze snel gemaakt.

Een paar dagen later wordt onze gloednieuwe kinderbijbel bezorgd. Zelfs zoonlief is ongeduldig om het pakketje te openen. We halen samen de Bijbel uit de doos. Hij kijkt er eerst nog wat sceptisch naar. Maar dan ziet hij een lief vogeltje op de voorkant staan. O, zo schattig,’ roept hij enthousiast.

Kijk, dat is al een goed begin. Als ik nu ook nog start met het verhaal over Jezus als Transformer die water in wijn verandert, dan komt het vast goed.  

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.