Boven het geluid van de stofzuiger uit hoor ik mijn meiden. Ze zijn in de gang aan het spelen en hebben dikke pret. Ze gieren het uit. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en geniet van dit moment. Wat fijn is dit!

Een jaar geleden zag de wereld voor mij er heel anders uit. Met een heftige burn out zat ik thuis. Ik zag onder de eczeem, mijn huid kon geen trui meer verdragen, zoveel pijn deed het. En ik was zo moe dat ik de meiden op school en de opvang kon brengen en daarna mijzelf weer naar de bank sleepte en direct weer in slaap viel.

Toch was er een lichtpuntje aan de horizon: Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer. (Jesaja 60 vers 1). Ik werd geraakt door dit bijbelvers en het bleef me achtervolgen. Vanuit Zijn vertrouwen heb ik keuzes gemaakt. En wat voor keuzes!

Ik was net ziek thuis toen ik wist dat het roer om moest. De opleiding tot kindercoach kwam op mijn pad. Coaching en kinderen, een geweldige combinatie wist ik vanuit mijn werkervaring. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef me in. Vooral uit interesse, zonder enig doel. En wat was dat een goede keuze! Mijn energie kreeg elke opleidingsdag weer een opkikker.

Intussen was ik aan het re-integreren bij mijn werkgever. Aan alles voelde ik dat mijn tijd daar erop zat. De zomervakantie naderde en ik kreeg de mogelijkheid om in een remedial teachingpraktijk (RT) te gaan waarnemen. Op vakantie besloot ik de sprong te wagen en mijn baan in vaste loondienst op te zeggen. Niet alles goed overdacht, maar in vertrouwen dat het goed kwam.

Al heel snel had ik grotendeels mijn energie terug en was ik in de flow van nieuwe dingen opbouwen. Helaas struikelde ik weer over mijn oude patronen. Wat zijn ze hardnekkig! De rust was weg en ook de meiden gaven aan alle kanten aan dat dit het ook niet helemaal was.

Weer een keuze volgde: ik stopte met de waarneming liet daarmee ook de intentie om de RT-praktijk over te nemen varen. Ik kreeg rust terug en ook thuis ging het weer goed.

Dat was niet het einde: mijn opleiding tot kindercoach gaf zoveel energie, dat ik mij dit najaar toch ingeschreven heb bij de Kamer van Koophandel. Ik ben zelfstandig ondernemer en ben hard bezig mijn eigen kindercoachpraktijk op te zetten. Dat had ik een jaar geleden niet gedacht.

Met al die keuzes heb ik ook een aantal zekerheden over boord gegooid. Kunnen we de eindjes financieel aan elkaar knopen? Wat betekent het voor de leuke uitjes die we veelal zonder nadenken deden? Gaan de meiden de vriendjes en vriendinnetjes  van de opvang missen? Mis ik collega’s om mij heen of ben ik juist een zelfstandig ondernemende mama die het heerlijk vindt om dicht bij haar kinderen te zijn?

Tot nu toe voelen de keuzes goed. Ik heb mijn burn-out achter mij gelaten. Vanuit het vertrouwen dat God mij de weg wijst en Hij bij mij is, volg ik mijn pad. Ik volg mijn hart en schitter, merk ik nu. Welke keuzes maak jij zodat jij dit jaar kunt schitteren?

Foto: Pixabay – Alexsander-777

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.