‘Welk liedje wil je vandaag zingen?’
‘Een grote-mensenliedje, mama.’

Mijn jongste mag iedere avond een liedje kiezen bij het bedritueel. Vanavond kiest ze voor Jezus Overwinnaar. Ze heeft smaak, want het is toevallig ook één van mijn favorieten op het moment.

Samen zingen we over ‘de Held die voor ons strijdt’ en alles heeft overwonnen.

‘Wat is eigenlijk een overwinnaar?’, vraag ik mijn dochter na afloop. Ik heb namelijk geen idee of er iets van de krachtige boodschap van dit nummer bij mijn vijfjarige blijft hangen. ‘Een held, mama. En weet je wie er ook een held is? Mega Mindy! Want zij kan vliegen.’

Jezus past blijkbaar prima in het rijtje van haar alledaagse kinderhelden. Helden zijn in de ogen van mijn kleuter namelijk supermensen met bijzondere vermogens. ‘Wie is eigenlijk een grotere held: de Here Jezus of Mega Mindy?’, pols ik nieuwsgierig. Ik ben benieuwd of ze enige rangorde kent tussen Studio 100-figuren en de Held die er echt toe doet. ‘De Here Jezus natuurlijk! Want er is niets dat Hij niet kan!’, roept ze uitbundig.

Er is niets dat Hij niet kan.

Mijn mond valt direct stil. Deze zin is een voltreffer in mijn hart. Mijn verstand weet het wel, maar mijn gevoel zegt zo vaak wat anders. Op momenten dat ik me afvraag, waarom het leven loopt zoals het loopt, roep ik wel eens naar mijn Held in de hemel.

‘Heer, U kunt toch alles? Waarom doet U er dan niets aan? Met één vingerknip kunt U de situatie veranderen. Waarom dan niet? Waarom?’

O, wat leer ik veel van mijn dochters. Ze horen in míjn heldenrijtje thuis. Omdat ze me met hun kinderlijke geloof wijzen op dé Held die op nummer Eén hoort te staan in mijn leven. De Held Die mijn toewijding en aanbidding iedere dag waard is. De Held Die alles overwon en mijn falen keer op keer liefdevol vergeeft. De Held Die alles in Zijn hand heeft, ook al begrijp ik er geen snars van.

What a Man. What a Mighty Good Man!

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.