8 Reacties

 • Eline Baas 15 november 2019 at 08:43 Beantwoorden

  Oef wat herkenbaar, voor ons is die periode 6 jaar geleden maar denk er nog regelmatig aan. Gelukkig houden je kinderen er niks aan over. Je faalt niet..

  • Marieke 15 november 2019 at 10:07 Beantwoorden

   Dank je wel!

 • Gerdien 15 november 2019 at 14:31 Beantwoorden

  Herkenbaar. Onze dochter is 2 jaar en haar broertje 3 maanden en zit nu erg in de fase dat mama alles moet doen en papa niet. Dit komt doordat haar broertje toch veel aandacht krijgt van mama door oa borstvoeding. Zit je als moeder toch in spagaat tussen aandacht verdelen. Mij helpt het om dagelijks even een momentje tijd te maken voor haar als mijn zoon slaapt of mijn man thuis is. Niet altijd praktisch met altijd nog wat te doen in huis, maar het helpt haar wel in het accepteren van haar broertje en het delen van mama. Ook helpen is geweldig en dan gebeurd er ook nog wat ;) Daarnaast is deze leeftijd bekend om peutergedrag en laten we haar ook soms even gillen/drammen/huilen als ze het moeilijk vind en ze gaat dan toch vaak weer lief spelen.

  • Marieke 15 november 2019 at 14:45 Beantwoorden

   Jullie ook succes en je doet het goed!

   • Gerdien 17 november 2019 at 08:22 Beantwoorden

    Dankje! Jij ook:) powermom!

 • Betty 16 november 2019 at 12:57 Beantwoorden

  Dat heb je weer mooi verwoord Marieke. Fijn dat je er zo open over kunt praten. Ik heb nooit beseft dat jullie het zo moeilijk hadden! Gelukkig geeft God altijd leiding en reikt oplossings aan. We hopen en vertrouwen dat het steeds beter zal gaan en heel fijn dat het al stukken beter gaat. Heel veel liefs van mij.

 • M. 17 november 2019 at 02:52 Beantwoorden

  Heel herkenbaar, we hebben een kraamtijd achter de rug met een peuter die compleet overstuur was door komst baby. ‘Peuter’ zal ‘t wel leuk vinden dat de baby er is’ en ‘genieten hoor!’ waren verre van van toepassing. Vanaf ‘t begin openheid gegeven over tobben met gedrag peuter, kregen helaas ook veel onbegrip en opmerkingen over hoe je het wel aan zou kunnen pakken (voor mij suggererende dat het aan ons lag, maar als moeder kun je je nou eenmaal niet in 2en knippen).’Ahhh,’ peuter’ is toch zo lief (dit vertaal ik zelf naar: hoe kan dat nou dat overstuurgedrag!, zal wel meevallen of je begrijpt niet hoe je het aan moet pakken). Gedrag was er ook alleen bij papa en mama, niet als er visite was. Of oma (terwijl ik de héle dag bewust met peuter bezig ben) ‘Kom bij mij maar even bijtanken’. Nou ja, fijn om herkenning in dit blog te lezen en wát een verdriet en frustratie over commentaar uit de omgeving.

  • Marieke 17 november 2019 at 23:19 Beantwoorden

   Wat vervelend om te lezen. Alles wat je niet hoopt in je kraamtijd. Gelukkig kun je hier wat herkenning in vinden. Heel veel sterkte en hopelijk komen er veel mooie tijden.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *