Ik lig languit op de bank. We hebben er net een week avondvierdaagse op zitten en de meiden hieperdepieper in bed gestopt. Gestommel op de trap. Zachtjes hoor ik een paar voeten schuifelen en de kamerdeur zwaait open.

“Mama, ik kan niet slapen,” zegt mijn middelste zacht. “Ben je nog te druk in je hoofd door de intocht van de avondvierdaagse?”, antwoord ik vragend. Zachtjes begint ze te huilen. “Ik ben zo bang. We keken in de pauze op school een film en die vond ik eng. En…”. Er volgt een heel relaas over de film die, hoewel hij op papier geschikt lijkt voor haar leeftijdscategorie, te veel indruk heeft gemaakt.

Na wat geruststellende woorden en een slokje water neem ik haar mee naar boven en kruipen we samen in haar bed. We bidden samen dat God de beelden wegneemt. Dat Hij de angst laat verdwijnen, vrede terugbrengt en een goede nacht geeft.

“Zal ik nog even voor je zingen?”, vraag ik na mijn ‘amen’. Ze knikt. Zingen doe ik op momenten als deze het allerliefst. Omdat de zachte klank van muziek in combinatie met de kracht van woorden zo rustgevend kan werken.

En dan klinkt het zachtjes in haar slaapkamer:

De Here zegent jou en Hij beschermt jou
Hij schijnt Zijn licht over jouw leven
Hij zal genadig zijn en heel dichtbij je zijn
Hij zal Zijn vrede aan je geven.”

(Kinderopwekking 185)

Opeens word ik keihard geraakt door de woorden van dit lied. Hoewel het dekbed van mijn dochter behaaglijk warm is, staat het kippenvel op m’n armen. Ontroerd veeg ik een paar tranen van mijn gezicht. Ik begrijp ineens wat Zijn licht doet. Zijn licht maakt duisternis zichtbaar. Zijn licht verlicht dat duister en laat zien welke dingen niet van Hem zijn en in het licht gezet moeten worden.

Maar Zijn licht heeft ook een geweldige kracht om angst en wanhoop te verdrijven. En Zijn licht geeft daarvoor vrede in de plaats. Vrede die op sommige momenten alle verstand te boven gaat.

Als ik stilletjes naar beneden loop, raakt mijn hart vervuld van blijdschap. Uw vrede wil ik vinden, Heer. Ik heb haar iedere dag zó nodig te midden van drukte, onrust, zorg en verdriet. Laat daarom Uw krachtige licht op mijn leven zijn. Elke dag opnieuw.

Foto: Unsplash 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.