‘Heb je geen kleren meer, Jezus zal er zijn.                             
Heb je geen knuffels meer, Jezus zal er zijn.        
Heb je geen kleurplaat meer, Jezus zal er zijn.   
Jezus zal er a-a-a-altijd zijn.’

Terwijl de hele santenkraam aan poppen in een kring op de keukenvloer staat uitgestald, galmt ze uit volle borst. Alle acht zitten ze deze zaterdagochtend verplicht op school en worden ze toegezongen door de 4-jarige juf. Geïnspireerd door de tekst en de melodie van ‘Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn?’, hoor ik de meest bijzondere teksten voorbijkomen.

Ik zit op de bank in een slobbertrui en makkelijke broek. Net de koffie op. Een overvolle wasmand voor m’n snufferd, die vraagt om nette stapels was. Het is zo’n heerlijke ochtend waarop niks hoeft en iedereen thuis is.

Een paar meter verderop aanschouw ik het tafereel van mijn man en de middelste. Zittend op de houten vloer met hun neus in de handleiding van een nieuwe stoel die in elkaar moet worden gezet. Een vervroegd verjaardagscadeau voor mij dat vol liefde door hen wordt klaargemaakt om in te zitten.

En opeens voel en zie ik het. Liefde. Heel veel liefde.

Ik proef liefde voor de ander. Zeer behulpzaam helpt mijn dochter papa de cryptische tekening te ontwarren, de schroefjes aan te geven en de stoel vast te houden. Liefde voor haar vader. Liefde voor mij, omdat ze er zo van geniet mij blij te maken met dit cadeau. Wát een warmte en blijdschap voor de ander.

Ik ontdek liefde voor Jezus. Mijn jongste vertelt de poppen zonder schroom dat de Here Jezus a-a-a-altijd bij ze is. Of ze nu wel of geen kleurplaat of knuffels hebben. Bloot met de klitten in het haar of netjes opgedirkt. Wát een geloof in een liefdevolle God.

Ineens sta ik oog in oog met mezelf en betwijfel ik mijn eigen visie op opvoeding.

Opvoeden is voorleven, toch? Practice what you preach, zeggen ze toch? Tuurlijk, helemaal waar.

Maar is het ook niet naleven en leren van? Leren ván mijn meisjes? Ja!

“Heer, wilt U me vaker oog geven voor wat U mij wilt leren door mijn kinderen? Toon mijn hart dat mijn meiden ons huis vullen met Uw liefde door hun doen en laten. Laat mij dit weerspiegelen, Vader, zodat ook ik de ander blij maak en U verheerlijkt wordt.”

Het hoeft niet hoogdravend, het hoeft niet groots. Het kan gewoon op zaterdagochtend. Desnoods in mijn slobbertrui.

Foto: Pexels

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.