Wie heeft er vandaag al tegen je gezegd dat je een goede moeder bent? Je zorgzame man, je boomlange puberzoon, je kwebbelende kleutermeisje, de goedlachse buurvrouw of je lieve vriendin?

Oh… Niemand?

Dan is deze voor jou:

Je bent een goede moeder.

Kortgeleden zei iemand dit zomaar tegen mij. Niet mijn liefhebbende echtgenoot, één van mijn vrolijke dochters of een gezellige schoolpleinmoeder.

Nee, een wildvreemde moeder kwam naar me toe in een gemeente waar ik anders nooit kom. Ze zei, naast een aantal andere mooie dingen: “Je bent een goede moeder”. Ze had het op haar hart dit tegen me te zeggen. “Dankjewel”, stamelde ik beduusd.

‘Pfff, wat weet jij daar nou van’, dacht ik toen ze wegliep. Slechts een half uur lang had ze me samen met mijn dochters kunnen aanschouwen, omdat ze een rij achter me zat. Mijn jongste op schoot, de andere twee aan weerskanten op een stoel naast me. Had ze gezien dat mijn meiden zich dat halve uur, voordat ze naar de kinderdienst gingen, zo voorbeeldig gedroegen? Vond ze me daarom een goede moeder? Ze moest ‘s weten!

Wat zou ze gezegd hebben als ze me gezien had op het moment dat ik mijn geduld verloor, omdat de meiden niet opschoten? Of na die ene keer dat mijn dochters hunkerden naar mijn aandacht, maar ik stug doorging met mijn eigen ding? Of op die ochtend dat ik even geen zin meer had in mama-zijn, maar behoefte had aan tijd voor mezelf? Dan sprak ze wel anders. Toch?

Maar ik was geraakt door haar woorden. Ze achtervolgden me de hele dag. En plotseling besefte ik me dat dit niet haar eigen woorden kónden zijn. Ze kende me tenslotte niet eens. Het waren woorden recht van Boven en ze begonnen te landen in mijn hart. ‘Je bent een goede moeder’. Ik begon de woorden in te drinken, het stilaan te geloven.

‘Ik ben een goede moeder.’ Niet omdat ik alles perfect doe, maar omdat Hij me voor dit doel bestemd heeft. Hij heeft me moeder gemaakt en heeft me beloofd kracht te geven om het moederschap aan te kunnen. Zijn Power is in mij! Hij leert mij dat ik als moeder zonder Hem maar weinig kan. Dat ik keer op keer op Hem word teruggeworpen. Het geeft Hem vreugde: Hij deelt zo graag van Zijn liefde en genade uit. Iedere dag opnieuw. Goede moeders maken onmetelijk veel fouten, maar leven uit Zijn overvloedige genade.

Lieve mama, zeg het eens zachtjes hardop: “Ik ben een goede moeder.”

Het voelt een beetje ongemakkelijk, hè? Toe maar, doe het nog eens. Maar dan een beetje harder. Laat deze waarheid maar zakken naar je hart.

En geef deze geweldige boodschap door aan een lieve vriendin of mama die hem keihard nodig heeft.

Je. Bent. Een. Goede. Moeder. Punt.

Veel liefs,
Een goede moeder

Foto: Pixabay

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.