Vraag jij je weleens af hoe je als moeder meer invloed kunt hebben op jouw puber? Je ziet je puber worstelen met onzekerheid, toekomstdromen en het gemotiveerd blijven. Dit raakt je, want jij ziet als geen ander de potentie van je kind en hoopt vurig dat ze stappen in de juiste richting zetten. Je wilt je kind helpen. Maar hoe?

Ik wil je uitdagen. Wil je meer invloed?

Doe dan even helemaal niets.

Waarschijnlijk verschijnt er nu een sceptische frons op je gezicht: niets doen? Hoe kan ik mijn kind dan bereiken en een positieve invloed op zijn of haar leven hebben? Ja ik weet het, het klinkt onlogisch. Maar toch werkt het zo.

Twaalf jaar geleden startte ik als jongerenwerker. Ik had veel contact met jongeren op straat en iedere keer vroeg ik me af: hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan hun leven? Ik wil verschil maken. In het begin plande ik mijn werkweken vol met allerlei activiteiten. Hoe meer ik doe, hoe meer ik kan betekenen, was mijn gedachte. Herkenbaar? Maar is dit wel de beste manier om meer invloed te hebben?

Neem eens iemand in gedachten die jij als voorbeeld ziet, die jou inspireert. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die je persoonlijk kent, van wie je een boek hebt gelezen of volgt via Social Media. Wat zou er met jou gebeuren als je in contact bent met deze persoon? Je ziet dan iemands talent, persoonlijkheid of relatie met God en wilt dat ook! De ander wakkert een vlammetje aan in jou, diep van binnen word je gemotiveerd om het anders te doen. Door wat je ziet in de ander, verlang je naar verandering en beweging in je éigen leven.

Wat heeft de ander hiervoor gedaan? Inderdaad, helemaal niets. Behalve gewoon zichzelf zijn.

Echte invloed ontstaat niet door meer te doen
Echte invloed ontstaat niet door je agenda vol te stoppen met activiteiten
Echte invloed ontstaat door wie je bént 

Op deze manier kun jij er ook zijn voor je puber. Onderschat niet je moederrol, je invloed is enorm groot. Gewoon door wie je bent.

Hoe geef jij jezelf de ruimte om even helemaal niets te doen?

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.