We moeten in ons gezin allemaal een beetje wennen aan het nieuwe ritme van het voortgezet onderwijs. Lange dagen, veeeel huiswerk en veel te weinig tijd om alles te doen. We zijn op zoek naar wat voor ons allemaal werkt. Ik kan dan snel gaan beredeneren over wat beter kan en hoe we in een goed ritme komen. En als dat dan niet lukt kan ik wel eens balen en wil ik het graag meteen goed en opgelost zien.

Regelmatig word ik midden in de nacht wakker met een idee voor een lied of een Bijbeltekst. Ik zeg altijd dat God weet dat ik ’s nachts mijn mond stil heb staan en dan kan luisteren naar wat Hij wil zeggen. Ik zag ineens voor me hoe de tekst uit 1 Korintiërs 13 van toepassing is op mijn liefde voor mijn zoon en hoe ik ook met een beetje humor naar de hele situatie kan kijken. Ik hou ervan dat God humor heeft! Dus heb ik de tekst, weliswaar met een knipoog, herschreven voor Joah;

Mijn liefde is 9 van de 10 keer geduldig. Oké, 7 van de 10 keer dan. Of haal ik misschien net de 6?

Mijn liefde is vriendelijk, zelfs voor de rondslingerende sokken en kleding die in de wasmachine gaan en op miraculeuze (lees: bovennatuurlijke mamapower) weer schoon in de kast belandt.

Mijn liefde wordt niet jaloers. Gelukkig, moest er ook nog eens bijkomen.

Mijn liefde schept niet op, behalve op Facebook of Instagram als mijn zoon weer eens iets fantastisch heeft gedaan wat natuurlijk geen enkel ander kind kan.

Mijn liefde vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. En toch denk ik dat die liefde zeker onmisbaar is voor mijn zoon.

Mijn liefde zegt of doet over het algemeen geen onaardige dingen, al heb ik in mijn hoofd de lijmemmer en kwast al klaarstaan om mijn zoon achter het behang te plakken. En af en toe toch komt er toch ook wel eens een onaardig woord over mijn loppen…

Mijn liefde denkt niet alleen maar aan zichzelf. Al vindt ze dat ze af en toe wel een dag ‘off duty’ verdient. Ik zie een spa-dag voor me.

Mijn liefde vergeeft als mijn zoon iets verkeerd heeft gedaan. Maar gelukkig: ik vergeet ook een heleboel, dus dat is makkelijk vergeven.

Mijn liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. Dus ik hoor het toch graag, als er ineens koekjes uit de trommel verdwijnen of er ’s avonds toch nog stiekem een mobiel is gepakt.

Mijn liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, behalve als ze erg grappig zijn en we er samen om kunnen lachen.

Mijn liefde denkt altijd het beste van een ander, ook als ‘nee’ vaker voorbijkomt dan elk ander woord in de dikke van Dale.  

Mijn liefde blijft altijd geduldig. Huh, waarom gaat het in deze tekst twee keer over geduld? Wilt U mij misschien iets duidelijk maken, Heer?

Mijn liefde schiet nooit tekort, oh wat is die tekst bemoedigend! Ik kan soms wel het gevoel hebben, dat ik niet voldoe aan het perfecte moederbeeld, maar zelfs dan schiet liefde niet tekort.

Liefde vergaat nooit. Dit is een feit. Hoe gek het soms ook loopt, hoe boos ik soms ook kan worden, hoezeer ik soms ook met mijn handen in het haar zit: mijn liefde blijft. Ik blijf altijd houden van die puberzoon van mij.

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

Ik verwacht te veel van mezelf

Ik ben moe. Intens moe. Corona heeft na twee jaar uiteindelijk ook bij ons gezin aangeklopt. Eerst testte ik positief, een dag later mijn echtgenoot en weer een dag later was zoonlief aan de beurt.  Ik ben er een week flink ziek van geweest. Keelpijn, hoofdpijn,...

Fijne Hemelvaart, wat betekent Hemelvaartsdag?

'Fijne Hemelvaart!' Het is iets wat mijn collega's en ik elkaar toewensen terwijl ik school na een paar uurtjes werken verlaat. Het is woensdagochtend en vanmiddag vertrekken we voor een aantal heerlijke dagen naar een fijne camping in het Oosten van het land.   Maar...
onrust

Onrust die niet weggaat

Daar gaat ze weer naar school. Inmiddels zijn er bijna elke week gesprekken geweest met de juf. Wat is er toch aan de hand? Hoe kunnen we haar helpen? Het zijn vragen waar de school mee worstelt. Het lijkt wel of mijn dochter alles niet even goed begrijpt. We weten nu...
kwijt

Kwijt

‘Kom jongens, Teva’s aan dan stappen we in de bakfiets.' Snel pak ik mijn bankpas, slinger de natte handdoeken over de douchecabine en aai m’n hand door de natte haartjes van mijn blonde mannetjes. Zaterdag vroeg in de avond zoeven we nog even naar het dorp voor een...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.