Maaike haar man is binnenvaartschipper. Daardoor staat zij er van maandag t/m vrijdag alleen voor met haar dochters. Op zich niet onoverkomelijk, maar ze mist weleens de wijsheid van haar man. Dit blogje gaat over monsters in het bed van haar dochter, en hoe dat eigenlijk een mooi voorbeeld van geloofsopvoeding werd toen papa terug was.

“MAMA er ligt een monster in mijn bed.”

Bij ons was het bijna dagelijkse kost. Onze dochter van vijf ligt regelmatig gedeeltes van de nacht wakker. Of ze kan niet slapen vanwege die monsters. Heel vervelend, voor ons meisje en ook voor mijzelf. Want met nog een dreumes in huis die ook slecht slaapt, worden het hele korte nachten.

De zoektocht naar een oplossing begon: kijken onder het bed, een bedlampje, monsterspray, samen de monsters wegjagen. Helaas, veel dingen geprobeerd maar weinig hielp echt.

Een zoektocht op internet bracht mij bij prachtige droomdeurtjes met een heel mooi verhaal. Kleine deurtjes die je op de slaapkamer van je kind kan  zetten en waar een draakje of elfje achter woont. Dat draakje of elfje brengt het kind post en natuurlijk kan je het een naam geven. Kinderen in de kleuterleeftijd gaan hier helemaal in op. Toch staat het droomdeurtje nog steeds niet in haar slaapkamer.

Toen mijn man onze kleine grote meid naar bed bracht en het onderwerp monsters weer ter sprake kwam zei hij: “Vraag aan God of hij jou wil beschermen en ik weet zeker dat hij dat gaat doen. Hij houdt de wacht.” Wauw, wat een mooie oplossing. Ik word hier helemaal warm van.

Dit is dus wat mij tegenhoudt om het droomdeurtje te kopen! God is altijd bij je. Hij houdt van je en Hij beschermt je, waar je ook bent en hoe jong of oud je ook bent. Draken en elfjes zijn mooie verhalen waarvan wij als volwassene weten dat het verzinsels zijn, maar waar kinderen vol in geloven. Ik heb liever dat ze leert geloven dat God er altijd is.

Inmiddels zijn we een paar weken verder. God houdt de wacht. Slapen gaat gelukkig een stuk beter. En af en toe kruipt onze kleine grote meid gewoon lekker bij mama in bed. Dan is slapen zeker geen probleem.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.