Vanuit huis krijg je allemaal gewoontes mee die voor de één heel normaal zijn en voor de andere juist niet. Een boterham met pindakaas én hagelslag, tv kijken voor schooltijd, bijbel lezen voor het slapen, praten over je gevoelens, omkijken naar anderen en je vijanden liefhebben?

In het gezin waar je in opgroeit of een andere plek waar je wordt grootgebracht leer je allerlei gewoontes aan. De ene gewoonte is beter voor je dan de andere. In je eigen gezin kies je ervoor om bepaalde gebruiken te blijven doen of los te laten. Misschien ben je wel helemaal niet met de bijbel grootgebracht of woon je samen met een partner die niet in God gelooft?

Sommige dingen kunnen voor de één zo gewoon zijn en voor de andere totaal ongewoon.

Jezus bracht een nieuw normaal. In een wereld waarin mensen dachten te weten wat goed was om te doen zet Jezus een nieuwe standaard neer. Nadat Jezus zijn twaalf discipelen kiest begint Hij direct te onderwijzen. Hij spreekt met gezag en autoriteit en brengt een nieuw normaal. Nieuwe maatstaven, niet de maatstaven van de wereld maar van het Koninkrijk van God. Het eerste waar Hij over spreekt is dat het goed is om weinig te hebben, honger te hebben, getroost te moeten worden, gehaat te worden door je geloof, door mensen die niet met je willen omgaan en lelijke dingen van je zeggen. Dit zijn niet bepaald die dingen die ik ambieer of enthousiast van word. En toch is dit het eerste waar Jezus over begint tegen Zijn discipelen. Dan zal het toch wel erg belangrijk zijn.

Ook de opdrachten zoals: “Heb je vijanden lief en geef, dan zal je gegeven worden”, worden door Jezus verteld. Hoe zullen we dan worden? In Lucas 6:48 staat:

“Hij lijkt op iemand die bij het bouwen van zijn huis een diep gat groef en het fundament op rotgrond legde. Toen er een overstroming kwam, beukte het water tegen ons huis, maar het stortte niet in”.

Het nieuwe normaal gaat niet om hoe je het doet, maar wat je motivatie is om het te doen.

Wat zit in je hart? En welke gewoontes vloeien hieruit voort?
Hoe kun je de woorden van Jezus meer toepassen binnen je eigen leven, je gezin en je omgeving.

Denk daar maar eens over na deze week. Wil je dat wat dieper doen aan de hand van bijbelteksten, vragen en overdenkingen? In Weekly Devotional van deze week wil ik met je nadenken over de woorden die Jezus sprak.

Be blessed!

Lieve groetjes,

Lisanne Kamstra

 

Toegang tot de Weekly Devotionals krijg je als Mom Squad Member. Check hier meer info!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.