24 Reacties

 • E. 10 juni 2021 at 07:02 Beantwoorden

  Lieve moeder,
  Je bent niet alleen! Wij hebben deze zelfde problemen met een van onze kinderen. Het is zwaar ja en vaak moeilijk. Je kunt het niet altijd delen met je omgeving, want je wilt geen zeurkous worden. Maar ik voel je pijn en verdriet en moeite mee. Gelukkig geeft God ook mooie momenten naast alle zorgen. Fijn dat je die ook benoemt! Ik voel me gesteund door je verhaal, dat we niet de enigen zijn die dit meemaken. Dankjewel voor het delen! Sterkte en ik bid God dat hij jullie zoontje rust kan geven op een passende school.

  • B oniem 10 juni 2021 at 09:43 Beantwoorden

   Bedankt hiervoor, zo herkenbaar maar zo fijn te lezen dat mijn gevoelens niet raar zijn. Sterkte lieve moeder!

   • An Oniem 10 juni 2021 at 14:23 Beantwoorden

    Je gevoelens zijn zeker niet raar, volkomen normaal zelfs! Je verdriet, boosheid, frustraties, angst… het komt allemaal voort (moeder)liefde.

    Dankjewel voor je lieve reactie en jij ook veel sterkte!

  • Tinie 10 juni 2021 at 12:36 Beantwoorden

   Lieve moeder,
   Tot tranen geroerd door deze blog. Ik voel je wanhoop en je verdriet en zie ook je moed der wanhoop. En je liefde voor je kind en zijn liefde voor jou. Blijf moedig vertrouwen en wees gezegend!

   • An Oniem 10 juni 2021 at 14:25 Beantwoorden

    Dankjewel Tinie ❤

  • An Oniem 10 juni 2021 at 14:19 Beantwoorden

   Lieve E.,

   Dankjewel voor je lieve reactie. Zo fijn te weten dat we er niet alleen voor staan, dat er mensen zijn die het wél begrijpen omdat ze hetzelfde doormaken. Precíes de reden waarom ik dit verhaal deel. We hebben elkaar nodig.

   En inderdaad… de mooie momenten, die er ook zeker zijn, moeten we koesteren. Sterkte lieve moeder!

 • Gerrie 10 juni 2021 at 07:34 Beantwoorden

  Tranen in mijn ogen bij het lezen van deze eerlijk heftige maar ook ontroerend mooie blog.
  Wens jullie veel en liefde, geduld en Leiding toe om samen te dragen, te overwinnen. Hoop voor jullie zoon dat hij er een weg in leert vinden met God en veel lieve mensen om hem heen die van hem houden en met hem oplopen. Jullie als ouders ook veel kracht, liefde en geduld.
  Groet Gerrie

  • An Oniem 10 juni 2021 at 14:26 Beantwoorden

   Dankjewel Gerrie! ❤

 • Strijdende moeder 10 juni 2021 at 08:09 Beantwoorden

  Wat een zegen om dit te lezen. En helaas zo gruwelijk herkenbaar. Die eeuwige strijd. De confrontries. De zucht “waarom hebben wij geen “doorsnee” gezin.
  De angst om het verkeerd te doen. De grenzeloze liefde die strijd met de harde woorden die je toegeschreeuwd krijgt. De eindeloze reeks van therapieën en adviezen. Het loslaten van verwachtingen het roeien tegen de stroom in. Het samen zoeken naar wat werkt. Het verdedigen van de meningen van de buitenwereld. Of juist het proberen loslaten ervan. Alles is een strijd. Daar tegenover is inderdaad die diepe liefde. Als we elkaar weer vinden. De knuffels, de kusjes, de lieve briefjes. De verbinding en de intense gevoelens van tot elkaar komen en bij elkaar zijn. De blikken van verstandhouding. De momenten dat we samen keihard kunnen lachen.
  Het is zo heftig en zo intens de dalen zijn diep. Maar de toppen ook zoo hoog en mooi

  • An Oniem 10 juni 2021 at 14:38 Beantwoorden

   Lieve strijdende moeder,

   Dankjewel voor je prachtige en rake reactie. Heel mooi hoe je eindigt: de dalen zijn diep, maar de toppen zó hoog. Heel belangrijk om op de toppen te genieten en de moeilijke momenten – die vaak alles overschaduwen – los te laten. Het zijn de plakkerige kinderknuffels, de hilarische spontane momenten en diepgaande gesprekken die ervoor zorgen dat we het volhouden. De liefde ❤. Sterkte!

 • Liesbeth 10 juni 2021 at 08:27 Beantwoorden

  Bedankt lieve schrijfster voor je verhaal, voor je eerlijkheid! Een verhaal dat mijn hart raakt! Vooral de reactie van je zoon samen liggend op zijn bed. Die reactie brengt het gebed in mij boven: Heer help mij om positieve, leven-gevende woorden te spreken! En nog veel meer….

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:36 Beantwoorden

   Dankjewel Liesbeth! ‘Leven-gevende woorden’, prachtig!

 • Mama 10 juni 2021 at 09:51 Beantwoorden

  Bedankt voor je mooie, heftige eerlijke blog. Zo herkenbaar, bij ons een dochter met vergelijkbaar gedrag en boze buien. Ze schreeuwt dan dat ze mij haat, dr leven haat en ik nog nooit een moeder voor haar ben geweest…En idd weet ik op goede momenten het heel goed te plaatsen en weet ik dat ze het niet meent. Maar ook ik ben wel eens moe oid waardoor ik er ook weer wat onpedagogisch uitflap. Het is heftig, een continue zoektocht ook binnen het gezin. En vaak zou ik inderdaad graag willen dat alles normaal was. Maar ja wat is normaal, ze is namelijk ook goed en prachtig zoals ze is.
  Dikke knuffel lieve mama! Je bent niet alleen!

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:41 Beantwoorden

   Lieve mama, klinkt heftig. En inderdaad, dit heeft enorme impact – op het hele gezin. En dan altijd in achterhoofd houden: ‘Ze is mooi zoals ze is’. Zó moeilijk! Maar heel belangrijk. Zet m op, we kunnen het! Liefs

 • Carola 10 juni 2021 at 13:43 Beantwoorden

  Herkenbaar. Bij ons was de verzwaringsdeken weer een stapje in de goede richting. Diepe druk geeft ontspanning en daardoor valt m,n dochter sneller en dieper in slaap. Ze kan daardoor ook net wat meer prikkels hebben. We zetten hem ook in bijvoorbeeld als ze uit school komt. Eerst even met de deken over haar heen op de bank ontprikkelen. Je hebt ook drukvestjes. Voor het geval je hier nog niet van gehoord had.. digitale knuffel van mij voor alle moeders die hiermee te maken hebben..

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:43 Beantwoorden

   Lieve Carola,

   Fijn dat dit helpt voor je dochter! Goede tip!

   Ik wens jou en al die andere moeders heel veel kracht, doorzettingsvermogen en LIEFDE toe.

 • Een moeder 10 juni 2021 at 15:12 Beantwoorden

  Wat een verademing om dit kwetsbare verhaal te lezen. Tot tranen geroerd. Herkenbaar.

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:44 Beantwoorden

   Zet ‘m op moeder! Je bent niet alleen!

 • Tabitha 10 juni 2021 at 15:13 Beantwoorden

  Heel herkenbaar! Bedankt voor het delen! Ook hier hebben we regelmatig uitbarstingen, hele heftige…inclusief schelden, dingen kapotmaken… Dan is er soms de wens dat we “standaard” waren..iets minder ingewikkeld. Het is lastig dat de buitenwereld het niet altijd snapt, en snel een oordeel klaar heeft. “Je moet gewoon wat consequenter zijn”…..Dan is het erg fijn verhalen te lezen van moeders die hetzelfde meemaken.Gelukkig zijn er naast de uitbarstingen ook de prachtige momenten. En die geven hoop!

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:48 Beantwoorden

   Lieve Tabitha,

   Precies dát! Ik las laatst deze tekst:

   ‘Respond to your children with love
   In their worst moments
   Their broken moments
   Their angry moments
   Their selfish moments
   Their frustrated moments
   Their inconvenient moments

   Remember
   It’s when they are most difficult to love
   That they most need to feel loved’

 • Esther 10 juni 2021 at 15:22 Beantwoorden

  O wat zijn er veel moeders die de gebruiksaanwijzing van hun kind graag op schrift zouden hebben. Ook ik herken precies wat je schrijft en ik wil tegen iedereen zeggen waar dit herkenbaar voor is; je bent te gek en je doet het fantastisch! Ok misschien faal je soms maar hé dan nog ben je echt wel voor 80% een rete goede moeder!

  • An Oniem 10 juni 2021 at 18:50 Beantwoorden

   Yesss, Esther! ❤

 • Marieke 11 juni 2021 at 10:53 Beantwoorden

  Wat bijzonder om te lezen, kwetsbaarheid maar ook kracht (van boven) spreekt eruit! Ik wens al deze gezinnen die dit meemaken heel veel kracht, wijsheid en liefde toe. En wat hoop ik toch dat we als samenleving eens wat toleranter worden tov wat afwijkt van de standaard en elke situatie/elk kind in waarde laten!

 • Alexandra Portier 27 juni 2021 at 09:45 Beantwoorden

  Wat heftig en emotioneel,
  Ik hoop dat hij een plek vind waar hij lekker zichzelf kan zijn en zich geliefd en geaccepteerd voelt.
  Er wordt veel van de kids gevraagd, meer dan 30 jaar geleden trouwens.. dus laat die zogenaamde ‘samen’-leving lekker het heen en weer krijgen. God heeft beloften voor onze kinderen..linksom of rechtsom.. de wijsheid van de wereld is dwaasheid in Gods ogen…
  Onze kinderen zijn Gods eigendom

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *